avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata la 53???
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata la 53???

buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema.
Mama mea este nascuta in 1956 are 33 de anide munca se poate pensiona anticipat? am auzit ca se adauga la varsta daca ai mai multi copii.mama mea are 5copii. va rog frumos sa ma ajutati. va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 16:18, 14 Noiembrie 2009
Se adreseaza celor care au realizat stagiul complet de cotizare precum si celor care au depasit acest stadiu cu pâna la 10 ani, conditii în baza carora pot solicita pensionarea anticipata partiala cu reducerea vârstei standard cu cel mult 5 ani.
La calcularea stagiului de cotizare NU SE INCLUD perioadele asimilate privind studii, stagiul de militar, invaliditatea.
Cuantumul acestei pensii se obtine prin diminuarea pensiei pentru limita de vârsta în raport cu stagiul de cotizare realizat si cu numarul de luni cu care s-a redus vârsta standard

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial corina_g corina_g cat este stagiul de cotizare pentru a iesi la pensie anticipata partial? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ancabic ancabic Cand se poate pensiona anticipat, fara penalizare , o femeie nascuta la 16.04.1955, care a inceput sa lucreze din 01.10.1979 , dupa absolvirea facultatii de 5 ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia pãrinþii mei de pensie? miriamm miriamm Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. As dori sa stiu, pentru parintii mei, cand se pot pensiona anticipat precum si la limita de varsta. Notez ... (vezi toată discuția)