avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am probleme cu vecinii din cauza fumului de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am probleme cu vecinii din cauza fumului de la centrala pe lemn si carbune

am cosul de la centrala inalt de 6m,(exista o inaltime minima sau maxima prevazuta de lege?) si functioneaza perfect dar sunt zile cand datorita presiunii atmosferice sau a vantului fumul mai coboara si se duce spre vecinii de peste drum.Acestia au inceput sa ma ameninte ca ma dau in judecata daca nu fac cosul inalt de 10m.Pot sa faca acest lucru? sau ar putea sa-i aduca pe cei de la mediu sa ma amendeze?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 19:10, 12 Noiembrie 2009
Normativul romanesc STAS 6793-86 prevede diferite inaltimi ale terminalului functie de :
a) distanta cosului fata de coama in caz de acoperisuri cu panta peste 20º, si anume :
- pana la 150 cm cosul trebuie sa depaseasca coama cu 50 cm (sau 100cm in caz de acoperisuri inflamabile)
- peste 150 cm cosul trebuie sa depaseasca invelitoarea cu cel putin 100 cm si sa depaseasca planul ce trece prin coama si are o inclinatie negativa de 10º fata de orizontala ;
b) distanta cosului fata de parapete s.a.m.d. in caz de acoperisuri orizontale sau cu panta pana la 20º si anume :
- minim 100 cm fata de invelitoarea sau alte elemente suprainaltate.
Acestea sunt prevederile normativului. Dvs. apreciati la fata locului situatia. Nu inaltimea propriu-zisa a cosului conteaza ci inaltimea cu care depaseste anumite repere si pozitionarea fata de acestea.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)
Coş evacuare gaze de la centrală - poluare in curte Gheorghiţă3 Gheorghiţă3 Bună ziua! Vecinul meu şi-a făcut recent un coş de tip ventuză pentru evacuare gaze de la centrală, care este orizontal, la înălţime de 2m, cu ... (vezi toată discuția)