avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare de produse
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare de produse

Buna seara! Am infiintat recent o companie(SRL) care se ocupa cu comerțul online.As vrea sa achizitionez de la furnizori din UE anumite produse.Am citit si stiu ca exista un cod tva special pentru tranzactii UE.Mentionez ca societatea mea este neplatitoare de TVA.este obligatoriu sa imi obtin codul tva special? Stiu ca exista niste praguri dar nu sunt foarte sigur.mi-ar fi de folos putin ajutor.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 21:36, 7 Noiembrie 2018
Nu sunteti obligat sa obtineti codul special de tva. Daca faceti achizitii sub 34.000 lei (valoare fara tva ) nu sunteti obligat sa solicitati acel cod special de tva. Sunteti obligat sa solicitati codul daca stiti ca la urmatoarea tranzactie veti depasi plafonul de 34.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie să procedeze un pfa neplătitor de tva care cumpără, în scop de vânzare, aparatură electronică din spațiul ue? ciucardelcosti ciucardelcosti Buna ziua, Pentru un PFA neplatitor de TVA cu unul din codurile CAEN pe comert online, etc., daca doresc sa cumpar spre exemplu aparatura electronica din ... (vezi toată discuția)
Declaratia 091 - diferenta intre d1 si d4 sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg care este diferenta intre a opta pentru punctul 1 sau punctul 4 , in sectiunea D cu Date privind Vectorul Fiscal ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)