avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot amâna succesiunea pentru a evita plata unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot amâna succesiunea pentru a evita plata unor despăgubiri pe care trebuia sa le plătească decedatul?

Mama mea a murit acum aproape un an. Cu puțin timp înainte sa moara a primit o Înștiințare de la un executor judecătoresc pentru a plăti despăgubiri in urma pierderii unui proces. Mama nu a dat curs acelei înștiințări. Între timp a murit și, de la primărie sau executor s-a trimis o instiintare prin care noi, urmașii, ar trebui sa facem succesiunea pentru a putea plăti despăgubirile despre care am menționat anterior. Noi nu am făcut absolut nici un demers deoarece nici copii nici tata nu dorim sa plătim despăgubirile respective. Întrebarea mea este dacă pot amâna succesiunea. Despăgubirile respective se prescriu după câțiva ani(dacă da, după cati ani?)? Noi, copii, ne dorim sa facem aceasta succesiune abia când nu va mai fi tata, pana atunci ne dorim ca el sa fie singurul Moștenitor.
Cel mai recent răspuns: zayrra , utilizator 22:32, 6 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Orice datorie se prescrie prin 3 ani.
Puteti sa lasati nedezbatuta succesiunea cat doriti, nimeni nu va obliga sa o faceti intr-un anumit timp.
Idealul este este sa mergeti la un notar si sa declarati ca acceptati succesiunea.
Va mulțumesc pentru răspunsul prompt! Faptul ca merg la notar sa declar ca accept succesiunea nu ma va forța cumva sa preiau aceasta datorie a mamei mele?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere anaf mircea123ro mircea123ro In noiembrie 2006 eu si tatal meu am inceput succesiunea dupa mama. In luna decembrie a aceluiasi an tatal meu a disparut de la domiciliu. Am finalizat ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii Dadu78 Dadu78 Buna ziua, avem o situatie delicata: bunicii dupa ce au murit au mostenirea nedezbatuta. Au avut 3 copii decedati si ei, ramanand doar nepoti. Unul din copii a ... (vezi toată discuția)
Ajutor speta succesiune Avalon9 Avalon9 buna seara . as dori daca se poate o indrumare . in urma cu 10 ani mama a avut un proces la care priun sentinta era obligata la plata unei datorii destul ... (vezi toată discuția)