avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna seara,
Contractul de vanzare-cumparare, a unui imobil, prevede intretinerea vanzatoarei si a fiului sau pe tot timpul vietii si de a o inmormanta, pe o durata de cel putin 10 ani.
Cand expira clauza de intretinere ?
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
daniel1992-18, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:55, 8 Noiembrie 2018
clauza expira la momentul decesului (pe tot timpul vietii vanzatorului)( si a fiului sau)
aici e o chestie :) daca clauza de intretinere priveste si fiul vanzatoarei....veti ingriji pana la majorat daca e minor ...iar daca e bolnav... v-ati pricopsit !
Ce ziceți că prevede contractul!?

întreținerea ... pe tot timpul vieții” și (obligația) „de a o înmormânta ... pe o durată de cel puțin 10 ani”!?

Nu știu ce ar trebui să înteleg din ce ați scris.
Căci mie, într-o interpretare ad litteram, îmi iese: întreținere pe viață și ... dezgropare după 10 ani.
A cui viață? Asta este o întrebare și mai bună decât gluma dintre rânduri.

Ar trebui cunoscut EXACT conținutul contractului.
Ori este întreținere pe viață, ori este pentru o anumită durată.
Pare că s-a încercat o combinație și-a ieșit ... ce-o fi ieșit.
Nu se poate răspunde la întrebarea dvs. plecând de la ... ce se povestește că s-ar fi scris. Este necesar să cunoaștem conținutul exact al clauzelor contractuale.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am nevoie de un sfat din partea dvs daca este cu putinta. ... az3ki3l az3ki3l Buna ziua. Am nevoie de un sfat din partea dvs daca este cu putinta. Un contract de vanzare cumparare avand ca obiect un imobil, cu uzfruct viajer si clauze ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager si clauza de intretinere oxi2009 oxi2009 BUNA ZIUA, Am o problema referitore la contractul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager si cu caluza de intretinere. Bunicul meu a facut un ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita instantei sa imi interpreteze cauzele din contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere? tyny tyny Acesta este textul din contract: Pretul vanzari este de 219.000.000 lei, din care eu vazatoarea am primit de la cumparatoare suma de 99.000.000 lei ... (vezi toată discuția)