avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am nevoie de un sfat din partea dvs daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am nevoie de un sfat din partea dvs daca este cu putinta. ...

Buna ziua. Am nevoie de un sfat din partea dvs daca este cu putinta.
Un contract de vanzare cumparare avand ca obiect un imobil, cu uzfruct viajer si clauze specificate in sensul ca numitul cumparator(fratele vanzatoarei) are obligatia sa asigure vanzatorului in schimbul unei parti din suma de bani prevazuta, pe toata durata vietii, toate cele necesare traiului, ingrijire in caz de boala si la deces sa ii faca inmormantare, poate fi atacat de fiul vanzatoarei, dupa decesul vanzatoarei, daca cumparatorul nu si a indeplinit obligatiile din contract? Sau contractul putea fi reziliat doar de catre partile contractante? Specific ca vânzătoarea imobilului suferea de dementa in ultimii ani de viata, fapt ce ducea la imposibilitatea acesteia de a avea discernamant si de a rezilia dumneaei contractul. Aceasta a fost ingrijita de fiul ei, singurul mostenitor de drept si de comunitatea evreilor, ea fiind evreica. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, in cazul in care bunicul patern al copilului meu, bunic ce are 75ani si sufera de boala Parkinson cu Dementa si are certificat de handicap pe ... (vezi toată discuția)
Teren si casa in indiviziune si proprietar cu dementa Alina07 Alina07 Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: Mama cu 2 fiice si un fiu detin in proprietate un imobil, teren + casa batraneasca, fiecare cu cota de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere daniel1992-18 daniel1992-18 Buna seara, Contractul de vanzare-cumparare, a unui imobil, prevede intretinerea vanzatoarei si a fiului sau pe tot timpul vietii si de a o inmormanta, pe o ... (vezi toată discuția)