avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La vânzarea unui imobil, proprietarul a semnat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La vânzarea unui imobil, proprietarul a semnat contractul fără să-l citească, iar în el scrie că imobilul nu prezintă lucrări neautorizate, lucru neadevărat. Poate fi considerat că e fals în declarații?

Buna seara! Un prieten de- al meu a vândut o casa la tara de curând. Casa era de prin 1950 si de atunci s- au făcut mai multe lucrări, reparații, subzidire, acoperiș schimbat, din cauza acoperișului care mult timp a stat stricat a curs multa apa pe un perete. Peretele respectiv a fost dat jos si construit altfel si altele de genul asta. Daca nu se făceau nici nu mai era casa poate pana acum. Si bineînțeles, ca la tara, fara autorizații, fara hârtii, doar cu ajutorul sătenilor. Acum omul a vândut casa. Dar când a ajuns acasă a citit in paginile contractului ceva de genul : declar pe propria răspundere ca imobilul nu prezinta lucrări neautorizate sau așa ceva.. Si acum omul a inceput sa se intereseze si afla ca trebuia autorizație si sa schimbi acoperișul, sa dai jos ceva si sa construiești la casa , sa consolidezi, sa întărești, cam pentru tot ar trebui ceva. Si acum ce sa facă? Casa e vândută, cumpărătorul mulțumit, dar e propoziția aia in contract ce nu- i da pace. Se numește fals in declarații? E grav? Omul se teme de închisoare, de amenzi. Ce ar trebui sa facă acum? Sa se duca la notar si sa spună treaba asta sau sa lase lucrurile asa, casa vândută, locuita de altcineva,.. Se pare ca a făcut doua greșeli.. Una ca nu a știut ca trebuie autorizație toate lucrările la casa si alta ca in biroul notarului nu a citit cu atenție tot si i- a scăpat treaba cu declaratia si lucrările neautorizate. Si acum nu știe ce trebuie făcut.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:21, 14 Noiembrie 2018
Casa de prin 1950 sigur n-a avut autorizatie, la tara multa vreme nu se cereau autorizatii. Deci nu prea ar fi cum sa se verifice diferentele fata de proiectul original. Lucrarile astea sunt evidente sau doar a inlocuit ceea ce era stricat? Cum sta cu suprafetele fata de cadastru? Probleme ar fi daca s-a extins pe verticala/orizontala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobiliara - casa fără acte AdrianRomania AdrianRomania Salut! Am o situație imobiliara și nu mai știu unde sa întreb, de aceea am ajuns la voi. Un prieten și-a cumpărat un teren apoi a depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)