avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua! Dupa moartea tatalui partea lui din apartament s-a impartit 50% mamei,25% mie si 25% fratelui meu. Actele s-au facut legal la notariat. Mama sta in acel apartament cu fratele,dar doreste sa vanda apartamentrul deoarece nu se mai intelege cu el. Poate vinde mama apartamentul fara acceptul lui? Sau care sunt pasii de urmat pentru a vinde apartamentul si de a scapa de a mai locui cu el.? Partea lui din vanzare 25% mama o va respecta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:38, 7 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Apartamentul nu poate fi vandut decat cu consimtamantul fratelui si al dvs.
Buna ziua,
Banuiesc ca poate cere iesirea din indiviziune, in instanta daca la notar nu se poate, si sa plateasca sulta cuvenita fratelui dvs. din banii rezulati din vanzarea apartamentului...-poate lua un avans suma respectva de la viitorul cumparator daca nu dispune acum de ea....
Buna ziua,
S-a dezbatut succesiunea de pe urma tatalui? Va intreb pentru ca acele cote nu sunt cele legale.
Daca s-a dezbatut succesiunea atunci cotele sunt
- mama 5/8
- fiecare din copii cate 3/16
Daca nu s-a dezbatut succesiunea atunci trebuie intai dezbatuta succesiunea.
Pentru a rezolva problema trebuie sa se solicite iesirea din indiviziune, situatie in care mama poate solicita bunul (apartamentul) in materialitatea lui si sa se oblige sa plateasca sulta sau sa se vanda apartamentul si sa se imparta banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cristina0098 Cristina0098 Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenite ursuletul75 ursuletul75 Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)