avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord de functionare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord de functionare

Activitatea de pfa profesie liberala traduceri are nevoie de acord de fuctionare daca nu isi desfasoara activitatea in spatiu public?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:01, 9 Noiembrie 2018
Ce intelegeti prin acord de functionare ?
Daca sunteti inregistrat ca PFA la Registrul comertului si ati declarat activitatea la ANAF, iar activitatea de traducator o desfasurati in propria locuinta nu aveti nevoie de autorizatii.

Asadar, acordul de functionare de la primarie, e necesar doar in cazul desfasurarii activitatii in spatiul public.
POPA GHEORGHE a scris:

Ce intelegeti prin acord de functionare ?
Daca sunteti inregistrat ca PFA la Registrul comertului si ati declarat activitatea la ANAF, iar activitatea de traducator o desfasurati in propria locuinta nu aveti nevoie de autorizatii.

Nu aveti nevoie de autorizatie de functionare de la primarie. Nu se numeste acord de functionare.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde" nu pe butonul "citeaza" pentru a nu mai reaparea mesaje deja scrise.
Multumesc pentru raspuns! Am inteles ca profesiile liberale cum ar fi traducatorii, nu trebuie sa se inregistreze la Registrul Comertului, ci doar la finante.
Mergeti la ANAF si depuneti declaratie de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat registru ptr pfa vertrad2 vertrad2 Buna ziua. Pana la urma trebuie sa obtin Certificat de Inregistrare de la Registrul Comertului pana pe 1 iulie, daca sunt PFA (traducator), functionez in baza ... (vezi toată discuția)
Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul ... (vezi toată discuția)
Reautorizare pfa albertinii albertinii Detin un PFA, nu sunt inregistrat la Registrul Comertului deci nu am C.U.I. Sunt inregistrat la Finante si am C.I.F. Sunt obligat ca pana la data de 25.04.2010 ... (vezi toată discuția)