avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog!

Buna, am 18 ani , sunt însărcinată , iar până la naștere nu voi avea decât 1 an de când m-am angajat prima oara ! In acest an am acumulate 6 luni de munca , dar în diferite locuri și cu pauze intre ele. Pot beneficia de concediu de creșterea copilului în acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 9 Noiembrie 2018
In speta, nu veti putea beneficia de concediu de creșterea copilului .

Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
Dar de concediu medical de dinainte de naștere (prenatal) de la 7 luni cum prevede legea, beneficiez?
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Romina Botez, utilizator
Stagiul minim de asigurare necesar acordarii certificatelor de concediu medical este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, exceptie facand concediile medicale pentru care nu este necesar stagiul (de ex. urgentele medico-chirurgicale, concediul de risc maternal etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea beneficia de bani de maternitate? Andreea550 Andreea550 Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 4a si as dori sa stiu daca mai pot face ceva . am lucrat in strainatate 5 luni din ferbuarie pana in iunie si am venit in ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal cosmina_marina cosmina_marina Buna seara ! Pot beneficia de concediu de risc maternal daca am fost 6 luni lucrate anul acesta ? Am o pauza de aproape 1 an de la fostul loc de munca muncă ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ccc cu suspendare cim in cele 12 luni anterioare nasterii Sofia Mardar Sofia Mardar Buna seara, Daca un prof univ si-a luat in anul academic 2018-2019 concediu fără plata (suspendare de contract) iar in anul 2019-2020 a reluat activitatea ... (vezi toată discuția)