avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Care este actul normativ care reglementeaza cumpararea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Care este actul normativ care reglementeaza cumpararea produselor online

Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza cumpararea produselor online. Am cautat pe Google de mi-au sarit capacele dar nu am gasit. As avea nevoie de acest lucru deoarece am cumparat un produs online, l-a adus curierul, dar nu-mi convin anumite chestii si as vrea sa-l returnez si sa-mi dea alt produs, sau banii inapoi. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 12:39, 8 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!

OUG 34/2014:
[ link extern ]

Informațiile trebuie să fie și pe site, căutați Informații retur, Dreptul de retragere sau ceva care sună asemănător, pentru că acolo e descrisă procedura specifică magazinului. Unii suportă costul returului, alții nu etc.
Oricum ar fi, prima oară trebuie să informați comerciantul (vedeți art. 11 din ordonanță).

Reveniți dacă mai aveți nevoie de detalii. Succes :)

Multumesc mult Ares-3, dar aceasta e valabila oare, se aplica Ordonanta 130/2000 ? [ link extern ] :)
Aaaa...scuze, am vazut ca OG 130 e abrogata de oug 34. Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur produs dedeman costrasuc costrasuc Am cumparat zilele trecute un birou de pe site-ul Dedeman. Nu-mi place cum e ambalat (foarte neprofesionist) si ma tem ca blaturile (puse unul peste celalalt, ... (vezi toată discuția)
Returnare produs in termen de 10 zile Srb Srb Am achizitionat un produs online prin Vodafone. Ideea este ca produsul nu functioneaza cum trebuie si am sunat la Vodafone sa cer banii inapoi fiind sub legea ... (vezi toată discuția)
Produs de trimis in service lauricafl lauricafl Buna ziua. Am o problema cu o casca bluetooth in valoare de 100 ron. S-a defectat si vreau sa o trimit in service. Am cumparat-o online si acelasi site ma ... (vezi toată discuția)