avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un apartament, păstrând pentru ea uzufructul viager. Acum suntem în divorț, se poate anula actul de vânzare cumpărare?

Buna ziua! Se poate anula un act de vanzare cumparare? Mama mea ne.a cumparat un apartament, si.a pastrat dreptul de locuinta, dreptul viager, insa m.a trecut pe mine( fiica) si pe sot la prorietari. Mentionez ca nu a primit nici un ban de la noi, practic a facut acest demers sa ne fie bine, insa am divortat de sotul meu, el gasindu.si pe altcineva. Ar fi nedrept sa aibe aceleasi drepturi in conditiile in care nu a dat nici un leu
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
In cazul dvs. doar mama este cea care poate deschide o actiune in instanta de anulare a contractului de vanzare-cumparare.
Mama vrea sa raman eu. Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie? El deocamdata nu vrea partaj. In cazul in care fac demersurile ptr partaj, rezultatul ar fi 1/2 din prorietate? Se ia in considerare si dreptul viager?Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Anais70, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se ia in considerare si dreptul viager.
Practic persoana care ramane cu apartamentul, va fi obligata la plata unei sulte catre celalalt sot, echivalenta cu jumatate din valoarea apartamentului si va fi obligata totdeodata sa respecte si dreptul viager.
In conditiile prezentate, mama nu are nicio optiune asupra caruia dintre soti i se poate atribui apartamentul.
Asa cum va spuneam mai sus, solutia ideala este anularea contractului de vanzare-cumparare, Apoi, dupa pronuntarea hotararii mama dvs. poate sa vi-l vanda numai dvs.
Multumesc mult! Care sunt pasii de urmat?
actiune in instanta.
... ar fi indicat sa contactati in mod direct un avocat care, macar sa va redacteze actiunea, daca mijloacele financiare nu va permit semnarea unui contract de asistenta juridica pentru toata durata procesului...

Alte discuții în legătură

Un prieten i-a lăsat casa soției, păstrându-și doar uzufructul viager. acum ar vrea să schimbe actul pentru că nu îi pasă de el și nu mai știe nimic de ea, cum să procedeze? aura19731991 aura19731991 Un prieten care e casatorit e despartit de sotie de 4 ani.ea l a convins sa ii lase ei casa dupa ce el a facut o operatie grea si ia scos un rinichi.are ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)