Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un apartament, păstrând pentru ea uzufructul viager. Acum suntem în divorț, se poate anula actul de vânzare cumpărare?
Buna ziua! Se poate anula un act de vanzare cumparare? Mama mea ne.a cumparat un apartament, si.a pastrat dreptul de locuinta, dreptul viager, insa m.a trecut pe mine( fiica) si pe sot la prorietari. Mentionez ca nu a primit nici un ban de la noi, practic a facut acest demers sa ne fie bine, insa am divortat de sotul meu, el gasindu.si pe altcineva. Ar fi nedrept sa aibe aceleasi drepturi in conditiile in care nu a dat nici un leu
Mama vrea sa raman eu. Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie? El deocamdata nu vrea partaj. In cazul in care fac demersurile ptr partaj, rezultatul ar fi 1/2 din prorietate? Se ia in considerare si dreptul viager?Va multumesc!
Da, se ia in considerare si dreptul viager.
Practic persoana care ramane cu apartamentul, va fi obligata la plata unei sulte catre celalalt sot, echivalenta cu jumatate din valoarea apartamentului si va fi obligata totdeodata sa respecte si dreptul viager.
In conditiile prezentate, mama nu are nicio optiune asupra caruia dintre soti i se poate atribui apartamentul.
Asa cum va spuneam mai sus, solutia ideala este anularea contractului de vanzare-cumparare, Apoi, dupa pronuntarea hotararii mama dvs. poate sa vi-l vanda numai dvs.
actiune in instanta.
... ar fi indicat sa contactati in mod direct un avocat care, macar sa va redacteze actiunea, daca mijloacele financiare nu va permit semnarea unui contract de asistenta juridica pentru toata durata procesului...