avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un prieten i-a lăsat casa soției, păstrându-și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un prieten i-a lăsat casa soției, păstrându-și doar uzufructul viager. Acum ar vrea să schimbe actul pentru că nu îi pasă de el și nu mai știe nimic de ea, cum să procedeze?

Un prieten care e casatorit e despartit de sotie de 4 ani.ea l a convins sa ii lase ei casa dupa ce el a facut o operatie grea si ia scos un rinichi.are uzufruct viager.acum el e in spital si a fost operat pt o tumora la cap.acum e totul bine.sotia nu vrea sa afle de el
.daca moare ar fi bine.cum poate proceda el daca vrea sa schimbe actul avind in vedere ca nu stie nimic de ea .unde locuieste si ce face.poate deschide dosar in lipsa ?sau cum sa procedeze?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 14 Ianuarie 2020
Are uzufruct , el poate locui in acea casa.
Prin ce act "i_a lasat" ei casa?
Vinzare cumparare pe o suma cu mult mai mica decit pretul casei.cu uzufruct viager
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De aia a avut si pret mai mic, a instrainat nuda proprietate, el pastrandu-si dreptul de folosinta.
Poate divorta , mai mult de atat, nu prea poate face.
Teoretic, poate face o plangere pt abandon, insa nu va duce nicaieri.
Nu se poate anula acest act?nici macar prin instanta?ea practic a profitat sa ii lase casa cind el abia iesise din spital .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nulitatea unui caz se obtine cu mare greutate in instanta. Trebuie sa se dovedeasca ca l-a pacalit la momentul incheierii contractului, ca a folosit manopere dolosive ... ca a fost o donatie deghizata, ca nu a platit pretul etc

Alte discuții în legătură

Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere vidican ioana vidican ioana Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a ... (vezi toată discuția)