avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare vs preaviz la alt angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare vs preaviz la alt angajator

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: salariat care a castigat in instanta reintegrarea si acordarea de despagubiri banesti conform art. 80 din Codul Muncii.
Ca angajator, solicit sa se prezinte la reintegrare in data x. Acesta imi raspunde oficial ca nu se poate prezenta la data fixata de mine pentru ca este angajat si trebuie sa respecte termenul de preaviz de 20 zile.
Cum procedez?
Il pot concedia pentru absente nemotivate-abatere grava?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 8 Noiembrie 2018
Daca e obligatorie reangajarea atunci ar trebui sa semneze un contract de munca, deci nu aveti cum sa-l concediati.ATENTIE...Omul are dreptul sa mearga la un executor judecatoresc intii si vine cu el si va obliga sa-l incadratzi si sa-i achitatzi salariile restante..... Nu vine el cand vreti dumneavoastra, poate sa vina si executorul singur sa puna hotararea in executare. Are omu dreptul sa puna in executare hotararea.Asta ca sa va oblige sa achitati si onorariul executorului. Eu asa am patit...
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Il puteti concedia pentru absente nemotivate, daca nu se prezinta la munca incepand cu data mentionata in decizia de reintegrare emisa de catre angajator.
Nu emit decizie de reintegrare ci reactivez cim in Revisal in baza hot judecatoresti. Ii aduc la cunostinta in scris, cu confirmare de primire ca cim a fost reactivat in baza hot judecat.
Practica majoritara este in sensul emiterii unei decizii de reintegrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)
Sfat reintegrare smeagull smeagull Buna ziua, Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)