avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratia notarial are valoare juridica sau poate fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratia notarial are valoare juridica sau poate fi cotat ca document juridic

Ex: Declaratia notariala ca o persoana nu obtine venituri de orice fel si de orice natura, pt un dosar de bursa sociala la facultate este cotat ca document valabil??? Va rog frumos sa imi spuneti, sa ma indrumati, si sa-mi dati articolul de lege in care este specificat.
Va multumesc frumos pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:27, 10 Noiembrie 2018
Daca se declară mincinos constituie infracțiune.
Corect, dar in conditiile in care situatia existenta este una cu cea declarata, ramane valabila declaratia notariala? Mi s-a spus de catre un cadru de conducere dintr-o univ. ca declaratia notariala nu mai constitue act oficial!!!! Si eu una nu imi vine a crede.............. De aceea am solicitat sprijinul dv din punct de vedere juridic, sa stiu daca orice declaratie notariala a fost suspendata si nu mai are valabilitate de document. Multumesc frumos si astept raspunsul dv.
Falsul in declarația notariala constituie fals în înscrisuri oficiale.În declarația notariala scrie de infractiune pentru a se cunoaște consecințele juridice.
Sub ce aspect va intereseaza consecințele juridice ale declarației data la notar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
mai intai ca declaratia notariala nu constituie act oficial. este solemna, e asumata,...dar e personala. rolul notarului e sa consemneze ca omul a venit sa dea declaratia de bunavoie, la data/ ora.... si cam atat. maximum, ca parea in toate mintile.
sa revenim la ce zice universitatea: ea are autonomie, deci unele reguli nu-I sunt opozabile, dar va puteti judeca.
in ultima vreme, oficialitatile au abandonat cerintele de legalizare sau autentificare ale unor acte simple: declaratii, copii certificate/ buletine, etc., inlocuindu-le cu prezentarea originalului si a unei copii pe care secretariatul scrie conform cu originalul. cam acelasi lucru il facea si notarul.
revenind la posibila neincredere a universitatii, intrebati-i ce document doresc, cine sa certifice acest lucru, fiindca e cel mult vorba de venituri legale, declarate, impozabile... . astea se obtin dintr-un CF de la ANAF si altul de la DITL. dar mai sunt venituri din asigurari de viata, etc., si cele din perioada de dupa ce prezinta documentele.
incerc sa ma pun in locul functionarilor: daca se descopera ca un student beneficiar de bursa are venituri, mai intai trebuie ca acela sa dea banii inapoi pe termenul..., (cum, e executat?), apoi sa fie selectionat urmatorul si recompensat.
incerc sa ma pun si-n locul dvs: vedeti care sunt regulile lor, raspunderea lor, poate e mai simplu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala ca un parinte nu realizeaza venituri(urgent un raspuns,va rog!) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi As mai avea nevoie de o declaratie notariala in care sa specifice mama mea ca nu realizeaza venituri pentru bursa sociala,deoarece nu am nici un venit ... (vezi toată discuția)
Folosire date din ci fara acordul meu 25Maria23 25Maria23 Pentru a recunoaste copilul la notar fostul concubin mi-a folosit CNP-ul si a scris numai minciuni in acea declaratie. Nici numele meu nu este corect, lipseste ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii - prin omisiune? sorincu sorincu Intrebarea mea este una strict teoretica - si imi cer scuze in avans daca e proasta. Conform CP, falsul in declaratii consta in \"declararea ... (vezi toată discuția)