avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor

Buna seara! Sunt citat intr-un proces in calitate de martor in urma unui denunt al meu. Pot sa depun la dosar o cerere prin care sa cer sa mi se acorde alt termen sub pretextul ca sunt plecat din localitate? Precizez ca este citat in aceeasi zi si cel caruia i-am facut denuntul si vreau sa evit o intalnire cu el. Multumesc mult
Daca proba testimoniala a fost admisa, cel mai probabil ati fost propus ca martor tocmai de catre inculpat.

Calitatea de martor va obliga sa va prezentati, altfel veti fi dus cu mandat de aducere.
Puteti sa lipsiti numai pentru motive temeinice (stare de boala, caz fortuit ori forta majora).
In speta plecati din localitate ca sa ...ce? Instanta va analiza daca ..."arde"
.
Iar dvs va trebui sa dovediti!

Apoi, inculpatul are dreptul sa va puna intrebari, in exercitarea dreptului sau la aparare, iar instanta de judecata trebuie sa vegheze ca acest drept ii este asigurat efectiv.

Bine de stiut este si faptul ca aveti dreptul sa fiti asistat de avocat, desi in general Parchetele nu recunosc acest drept... instantele insa aplica reglementarile legale in acest sens.

Sper ca raspunsul meu a fost inteligibil.

Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Va multumesc pentru raspuns! Acum e faza apelului,a fost condamnat in prima instanta iar el a facut apel. Multumesc mult. Ma gandeam sa evit sa ma vad cu el si sa depun o cerere prin care sa anunt instanta ca sunt plecat din Bucuresti si sa solicit un alt termen
Pai... faceti... poate se si admite! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna solutia data de instanta in cazul unui dosar de anulare p.v. de contraventie? digxxx digxxx In plangerea contraventionala am facut referire la martorul asistent consemnata de politist in procesul verbal de contraventie, unde nu apare decat numele si ... (vezi toată discuția)
Restrictii ca denuntator?! chris_d chris_d Buna ziua, poate cineva sa imi explice , daca as vrea sa depun o plangere sau denunt ce restrictii mi se impun mie ca denuntator, ma intereseaza in special ... (vezi toată discuția)
Renuntare al martor ramy84 ramy84 Societatea petenta a solicitat admiterea probei testimoniale. Martorul a fost citat, insa societatea nu mai considera utila aceasta proba in cadrul procesului. ... (vezi toată discuția)