avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.443 ,444 ncpp -Efectul extensiv şi limitele sale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.443 ,444 ncpp -Efectul extensiv şi limitele sale

Intrebari:
1.Poate instanţa care examinează cauza prin extindere şi cu privire la părţile care nu au declarat recurs în casaţie sa accepte o cerere a unor parti de majorare a daunelor morale si a cheltuielilor de judecata .(cererea nu este semnata si nu se face dovada cu inscrisuri a solicitarilor)?

2.Poate instanta de recurs sa creeze condamnatului o situatie mai grea prin acceptarea majorarii cheltuielilor de judecata si a daunelor morale stabilite de instanta de fond si apel ?

3.Instanţa, soluţionând cauza, ar putea sa creeze o situaţie mai grea , agravand- o, acceptand daunele morale si cheltuielile de judecata pentru condamnatul, in propriul recurs în casaţie (procurorul nu a declarat recurs si nici partile)?

4. Este competenta instanta de recurs sa solutioneze un capat de cerere care se refera la nejustificarea daunelor morale si a cheltuielilor de judecata sau exista o alta cale de atac extraordinara?
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
mac6, utilizator
Cel mai recent răspuns: mac6 , utilizator 11:09, 12 Noiembrie 2018
Chiar nu exista niciun specialist in penal care sa clarifice aceste intrebari ?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
mac6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul facut de catre inculpat poate fi mai defavorabil? ciurli_si_burli ciurli_si_burli Daca cel condamnat este singurul care face recurs dintre toti participantii la proces, poate acesta primi o sentinta mai grea? In aceiasi ordine de idei, ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel conform noul cod de procedura penala romeo_sor romeo_sor Ce cai de atac sunt dupa un proces penal la Curtea de Apel? In cat timp de la pronuntare se poate face? Trebuie asteptata motivarea deciziei? Timpul decurge ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila-plata drepturilor salariale campionul2001 campionul2001 \\\'\\\'Prin cererea ....cheama in judecata pe parata ...solicitand obligarea acesteia la plata drepturilor banesti cuvenite pentru zilele lucrate si plata ... (vezi toată discuția)