avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Loc de parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Loc de parcare

Buna ziua!
In fata blocului,unde m-am mutat,exista mai multe locuri de parcare numerotate,care se pot fi luate prin contract de la centrul de Parcari(Sector 6).
La cumparare apartamentului,vanzatorul mi a spus ca locul meu de parcare este x,dar nu mi-a dat nici un document care sa ateste asta.De ceva timp parchez pe un loc,iar astazi am fost contactat de catre un locatar care spune ca locul acela este al lui,de la cumpararea apartamentului(probabil situatie similara cu a mea).I am spus ca nu voi mai parca acolo,doar daca imi arata un contract pentru acel loc de parcare.Mentionez ca sunt multe locuri pe care nu sunt puse tablite care sa arate ca parcarea este platita si un numar de contract facut la serviciul de parcari.
Am fost la serviciul de parcari si acolo mi s-a spus ca toate locurile sunt ocupate(inchiriate).Totusi pe foarte multe nu scrie asta.
Intrebarea mea este:
Daca parchez pe locuri care nu sunt insemnate cu acea placuta,politia ma poate amenda?Pentru ca nu pot stii daca sunt sau nu inchiriate, si deci pot cere sa vad un contract.
As dori sa stiu mai multe despre procedura de inchiriere a unui loc de parcare in sectorul 6,de exemplu.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Lazar Cosmin-Celestin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:56, 9 Noiembrie 2018
Nu este obligatoriu ca fiecare loc de parcare sa beneficieze de placuta /sistem blocare
Daca vi s-a comunicat ca toatrte locurile de parcare sunt concesionate,pe cale de consecinta nu puteti folosi aceste locuri de cat eventual cu acordul titularului contractului de concesiune
Posibil ca vanzatorul sa fi detinut loc de parcare concesionat de la primarie dar dupa plecarea acestuia ,un vecin atent a sesizat la primarie mutarea utilizatorului locului de parcare pe care l-a solicitat si concesionat
Locurile de parcare apartinand domeniului public nu se inchiriaza se concesioneaza anual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Preluare loc parcare? dupa cumparare imobil blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament in sectorul 4 iar propietarul actual detine loc de parcare platit la Primaria Sectorului 4. Se poate prelua ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)