avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Ce se poate face daca nu ti se semnează demisia si nici numar de înregistrare nu ti se da? Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
elenalena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 9 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o trimiteti prin posta cu confirmare de primire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Salariatului căruia ii este refuzată înregistrarea demisiei poate sesiza Inspecţia Muncii /ITM-ul cu privire la refuzul de înregistrare a demisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacceptare demisie dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata silviu1988 silviu1988 Buna ziua, Am incercat sa imi depun demisia deoarece am primit o oferta mai buna de la alta firma si nu imi este acceptata de actualul angajator.Nu vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Demisie Dragomirescu Petre Loredana Dragomirescu Petre Loredana Doresc să demisionez din firma multinaționala in care lucrez și conducerea firmei refuza să accepte acest lucru ,menționez că in contractul de muncă ... (vezi toată discuția)