Astăzi am parcat in constanta la sala sporturilor am plecat pe fuga de la mașina si nu am apucat sa trimit sms. Dupa 10 min eu mi am adus aminte ca nu am trimis sms si am trimis . Când m am întors la mașina am găsit in parbriz amenda de la poliția locală la ora 13:26iar sms ul meu este de la ora 13:37. Am tot văzut scandal in ziar pentru ca nu sunt legale aceste amenzi etc. Deoarece nu ai alt modalitate de plata adică daca ai credit poți plăti daca nu ai credit pe cartela nu parchezi . Nu m a interesat acest aspect doar ca am uitat sa trimit sms ... l am trimis dar din lacăte prea târziu . Cum pot contesta aceasta amenda sau daca are vreun rost sa depun aceasta contestație .
Ares-3
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Spuneți că ați găsit amenda în parbriz.
Nu pot fi amendați proprietarii mașinilor parcate în locuri interzise fără ca, înainte de întocmirea PV de contravenție, să fie stabilită identitatea persoanei care a condus.
OUG 195/2002
Art. 39
Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice poliţiei rutiere, la cererea acesteia şi în termenul solicitat, identitatea persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.
Poliția locală vă putea lăsa cel mult o invitație la sediul lor, la care nu erați obligat să răspundeți. Sigur e PV de contravenție, nu altceva?