avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Parcare Politia Locala - Cluj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Parcare Politia Locala - Cluj

Buna ziua,

Astazi am gasit in parbrizul masinii o amenda de parcare (Pol Locala), spalata bine de ploaie de la ora 6:39 AM pana la ora 3:00 PM cand am mers la masina. Masina e pe numele tatalui meu. Putea oricine sa ia respectiva instiintare....si cat e de plouata abia se mai intelege...As putea foarte usor sa nu ma prezint la sectie maine la ora 9, am sa merg oricum, dar daca refuz sa completez procesul verbal ( lipsa locuri de parcare, nici macar in parking-ul de langa bloc, nici macar la vizitatori, etc)..pana la urma cine trimite instiintare in jud Alba la domiciliul tatalui meu sa dea datele conducatorului (tatal meu nu are permis)? Respectiva instiintare trebuie trimisa in max 60 zile, nu?

Multumesc anticipat,
Ioana Iulia
Cel mai recent răspuns: IoanaIulia7 , utilizator 16:09, 19 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenzile nu se pun în parbrizul mașinii, ci se întocmește un PV de contravenție, în urma identificării contravenientului. Nu sunteți obligata sa va prezentați la nici o înștiințare.

multumesc :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil, totusi, ca politia sa trimita proprietarului instiintare de comunicare a identitatii soferului ce a condus masina in acea zi, sub amenintarea incheierii de PV de contraventie in caz de necomunicare. Exista precedent in aceasta speta, prin care Municipiul Cluj Napoca a pierdut (exista o HCL 61/2014 care prevedea acest lucru, dar la fel de bine exista si decizia ICCJ nr 11 din 2017 pe care s-au bazat avocatii ce au anulat partial HCL):

[ link extern ] /

[ link extern ] -

Daca politia locala intocmeste PV de contraventie pe numele proprietarului, se poate contesta pe motiv de nedetinere permis si eventual un martor ca in data respectiva se afla in alta parte.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
latka, utilizator
multumesc mult pentru informatie; ca update: am fost de dimineata la sectie, nu am vrut sa completez datele, dar dupa ce le-am prezentat toata situatia, au inteles de ce am ales sa parcam acolo si am primit avertisment. Pe scurt, alee lunga cu 4 scari de bloc stanga dreapta, la intrare pe alee access interzis, capatul aleii e infundat si are loc pt 3 masini lejer; strada paralela, aceeasi alee lunga, aceeasi situatie, exista 3 locuri de parcare cu abonament; am facut sesizari, ni s-a raspuns ca vor lua in considerare, dar atat a ramas :) nu fugim de plata locului de parcare, am facut abonament la vizitatori, 210/luna cateva luni la rand, nu l-am mai prelungit pt ca am facut cerere de parcare anuala, iar acum si locurile de la vizitatori sunt mai mereu ocupate :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)
Amenda loc de parcare cu abonament marius_moraru marius_moraru Buna ziua. Pe data de 08.07.2010 am gasit pe parbrizul masinii un act de constatare in care se preciza ca am incalcat prevederile HCL 149/2009 lit. c , amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)