avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

va salut. va rog sa-mi spuneti, ce demersuri as putea face pt a dovedi faptul ca fostul meu sot nu este un simplu angajat ci un asociat unic la o societate si deci veniturile lui sunt , in mod sigur, mult mai mari decat salariul minim pe ec. Acum sunt in proces de marire de pensie. baietelul nostru are 4 anisori, dar el are deja alt baietel de 2 anisori. MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 11:10, 13 Noiembrie 2009
Instanta va solicita adeverinta de la locul lui de munca, unde vor fi trecute veniturile realizate pe ultimele 6 luni. Valoarea pensiei de intretinere se va stabili la 1/3 din venituri pentru cei doi copii pe care ii are in intretinere.

Veniturile lui pot fi obtinute de la Administratia financiara, fiind platitor de impozit.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
rodica382002 a scris:

Instanta va solicita adeverinta de la locul lui de munca, unde vor fi trecute veniturile realizate pe ultimele 6 luni.


Numai instanta poate solicita adeverinta,sau pot si eu sa o cer de la locul lui de munca?
Daca solicitati dvs , angajatorul nu are nici o obligatie sa va dea asa ceva ....poate invoca confidentialitatea salariului.
Insa la cererea instantei de judecata ei trebuie sa dea acest raspuns.
Ce angajator daca paratul este si angajator?Femeia trage un semnal de alarma ca fostul sot isi face singur adevrintele si nu ar trece venitul real.Am mai vazut spete de genul asta si nu sunt usor de rezolvat.
Aveti nevoie de un avocat in cazul dvs.
Cu siguranta bunurile de care se foloseste fostul sot sunt bunurile firmei, iar acestea dau impresia unui nivel de trai peste veniturile pe care acesta le incaseaza ca salariu. Societatea inregistraza venituri si cheltuieli, posibil profit ce poate fi acordat ca dividende sau poate fi reinvestit.
Avand in vedere faptul ca la stabilirea pensiei de intretinere se iau in calcul veniturile constante pe ultimele 6 luni, dividendele (ce se acorda o data pe an) nu vor putea fi retinute la stabilirea cuantumului.
Instanta nu va retine venturile societatii ca baza de calcul a pensiei de intretinere datorata minorului, ci veniturile inregistrate de tatal copilului pe ultimele 6 luni, adica salariul acestuia.

Alte discuții în legătură

Dovada venit in proces reincredintare minor oananicolescu oananicolescu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : Daca tatal divortat a intentat proces de reincredintare minor fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei alimentare CLAU1073 CLAU1073 Buna ziua, Ma aflu in situatia e a solicita pensie alimentara pentru baietelul meu de 2 ani si 6 luni. Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si care ... (vezi toată discuția)
Partaj srl ionyca ionyca cand unul dintre soti este actionar 50% intr-o societate comerciala SRL in timpul casatoriei fara stirea celuilalt sot ,cel din urma poate beneficia de ... (vezi toată discuția)