avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea pensiei alimentare

Buna ziua,
Ma aflu in situatia e a solicita pensie alimentara pentru baietelul meu de 2 ani si 6 luni.
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat.
Pensia de ingrijire minor se raporteaza doar la salariu sau se iau in calcul si alte venituri?De exemplu daca tatal are o societate comerciala si a inregistrat profit? Intreb asta deoarece stiu ca aceasta societate functioneaza si in ultimii 3 ani a avut ceva profit, salariu lui e numai de 1350 ron brut.Asa ca as dori sa stiu cum procedez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:20, 25 Mai 2010
act in instanta,se iau in considerare toate veniturile ;consultati un avocat sa va indrume,eventual sa va faca actiunea si chiar sa va reprezinte.succces
Pentru stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului este necesara formularea unei cererei de chemare in judecata prin care se solicita stabilirea acestei pensii de intretinere.
Competenta este judecatoria de la domiciliul paratului sau judecatoria de la domiciliul minorului, la alegerea reclamantului.
La stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se va avea in vedere atat veniturile nete realizate din salarii, dar si alte venituri. In situatia dvs se va lua in calcul si dividendetele pe care sotul dvs le-a incasat de la societate.
Pentru redactarea actiunii si reprezentare va sugerez sa angajati un avocat. Este mai sigur.
Av. Mihai Vaduva
Va multumesc mult .Sunt edificata acum.
da, dar se iau in calcul numai veniturile permanente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive respingere cerere de micsorare pensie doina44 doina44 Buna ziua, am 2 probleme : 1.anul trecut in mai s-a stabilit o pensie alimentara de 450Euro pentru tatal copilului meu, cu plata de la ramanerea definitiva ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara myramas myramas va salut. va rog sa-mi spuneti, ce demersuri as putea face pt a dovedi faptul ca fostul meu sot nu este un simplu angajat ci un asociat unic la o societate si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)