avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj srl
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj srl

cand unul dintre soti este actionar 50% intr-o societate comerciala SRL in timpul casatoriei fara stirea celuilalt sot ,cel din urma poate beneficia de beneficiile societatii pentru stabilirea pensiei de intretinere ptr un minor? Ce baza legala exista? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:35, 5 Februarie 2010
ati aflat acest lucru dupa stabilirea de catre instanta a pensiei alimentare ?
stabilirea pensiei de intretinere a minorului se face de catre judecator in cadrul procesului de divort. de obicei se stabileste un procent din venit(care poate fi dovedit) sau, la intelegere intre parti, o suma fixa.daca dvs ati aflat ulterior divortului de acest venit(asociat in srl),iar pensia a fost stabilita ca fiind un procent din venit,se poate cere recalcularea pensiei. atentie! trebuie vazut daca acest srl are profit(pe acte!!!!!!!!!!!)
,stiu sigur cu acte doveditoare ca este actionar, societatea este pe profit,am initiat actiunea de divort.Cum pot folosi beneficiile pentru pensia de intretinere?
Este de principiu ca din castigurile unuia din parintii divortati nu va profita celalalt parinte ci minorul caruia i se datoreaza intretinerea oricare ar fi pricina nevoii în care se află. Asadar de beneficiile (dividendele) de la SRL va profita minorul iar temeiul legal este cel de mai jos, care, prin generalitatea sa, acopera toate ipotezele.

Articolul nr. 94 din Codul familiei

"Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui ce urmează a o plăti.
Instanţa judecătorească va putea mări sau micşora obligaţia de întreţinere sau a hotărî, încetarea ei, după cum se schimbă mijloacele celui care dă întreţinerea sau nevoia celui ce o primeşte.
Când întreţinerea este datorată de părinte sau de cel care înfiază, ea se stabileşte până la o pătrime din câştigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii şi o jumătate pentru trei sau mai mulţi copii. "


Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
inteleg ca acum sunteti pe fondul divortului si ca inca instanta nu a stabilit pensia alimentara pentru minor.! Deci aveti rabdare sa se judece fondul si dupa care instanta se va pronunta si asupra acestor aspecte, dvs nu puteti face investigatii pe propria raspundere veti constata ca sotului dvs i se vor cere acte cu care sa dovedeasca toate veniturile pe care le are in prezent, dar nu si pe cele anterioare divortului!

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Venituri pe firma lealea lealea Buna ziua! Am si eu o intrebare mai delicata. Sotul meu a deschis in anul 2014 o firma in Iasi , noi suntem casatoriti din 2010 in urma casniciei avem un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara myramas myramas va salut. va rog sa-mi spuneti, ce demersuri as putea face pt a dovedi faptul ca fostul meu sot nu este un simplu angajat ci un asociat unic la o societate si ... (vezi toată discuția)