Buna ziua! Am si eu o intrebare mai delicata. Sotul meu a deschis in anul 2014 o firma in Iasi , noi suntem casatoriti din 2010 in urma casniciei avem un copil minor. Acum trecem printr-o procedura de divort si stabilirea pensiei alimentare. Intrebarea este " Cum as putea demonstra ce venituri are firma sotului ca prin urmare sa nu se eschiveze de la obligatiile in fata copilului de a achita pensia alimentara din veniturile reale dar nu din unele false minime pe care le va prezenta in judecata.
Ar trebui sa cereti instantei sa ii puna in vedere sa adica acte contabile cu valoarea dividendelor/profitului obtinut anul anterior.
Daca aduce acte false, nu prea aveti cum sa demonstrati. Doar daca stiti in mod real ce venituri obtinea.
Este bine să știți că pensia de întreținere nu se plătește din veniturile firmei, firma nu poate fi obligată la pensie pentru copil indiferent cât profit ar avea.
Tata minorului va fi obligat să plătească 25% din venitul său salarial încasat și/sau din dividendele distribuite acționarului.
Actele cu salariul, și dividendele încasate(dacă firma are profit), se găsesc în contabilitate și pot fi cerute de instanță. Dacă profitul este reinvestit și nu încasează dividende, va plăti numai din venitul său salarial sau raportat la salariul minim pe economie.
ASTEA SUNT PROCEDURILE LEGALE.