avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovada venit in proces reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovada venit in proces reincredintare minor

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema :

Daca tatal divortat a intentat proces de reincredintare minor fostei sotii pentru motivul ca aceasta nu lucreaza de 2 ani ,copilul si implicit dansa traiesc din pensia de intretinere de 450 lei/luna ,mama copilului nu raspunde la telefon,program de vizitare nu exista iar la prima infatisare d-na judecator a cerut reclamantului sa aduca dovada veniturilor pe ultimele 6 luni,dar...tatal reclamant e asociat unic la firma deci e persoana juridica , veniturile ce pot fi aduse in instanta in aceasta situatie care pot fi ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:35, 19 Ianuarie 2010
Pai firma produce dividente...In orice caz ceva trebuie sa duceti:D
Dividendele nu sunt avute in vederea calcularii cuantumului pensiei de intretinere.Alte venituri , salariale , realizate in cadrul societatii sunt retinute.
Da, instanta poate avea in vedere numai veniturile nete si periodice realizate din munca.
Chiar daca s-ar face dovada existentei unei sume din dividente....pai cand se pot lua dividendele?...La inceputul anului curent pentru anul trecut. In atare situatie copilului ii trebuie luna de luna venituri pentru a putea fi intretinut. Mai mult aceste dividente intr-un an pot exista in alt an, nu....

Daca vrea sa dovedeasca ca are venituri poate sa se angajeze la aceasta societate si sa-si stabileasca un salariu corespunzator cerintelor instantei.
Nu stiu ce credibilitate ar avea un asemenea venit cand adeverinta va fi semnata , in calitate de administrator, de cel care este in acelasi timp si angajat...., dar ma rog....

Cu ceva tot se poate alege tatal -asociat si patron, respectiv cu stabilirea unui program de vizita si legaturi personale cu minorul....., in rest......in raport de dovada veniturilor si anchetei sociale precum si existenta unor dovezi ca mama minorului este dezinteresata de acesta pentru crestere si educare..., nu are venituri din munca....si altele.....(un avocat vi le poate spune mai bine...)
Instanta va solicita pe cale de adresa de la Sectia Financiara unde isi are sediul societatea veniturile declarate nete pe anul precedent de patronul acesteia,care sunt deduse impozitului,chiar daca acestea nu sunt reinvestite sau atribuite.
Acestea vor reprezenta baza de calcul pentru stabilirea pensiei de intretinere.
In functie de crestrea sau scaderea lor, in anul urmator, partile pot solicita majorarea sau reducerea pensiei de intretinere
oananicolescu a scris:

tatal divortat a intentat proces de reincredintare minor fostei sotii pentru motivul ca aceasta nu lucreaza

d-na judecator a cerut reclamantului sa aduca dovada veniturilor


Pai, fara dovada unor venituri ale tatalui, nu vi se pare ca cererea asta a lui e un fel de ...rade ciob de oala sparta? (Tu zici ca ea nu are venituri, dar ale tale ...unde sunt?!?...zicea judele in sinea lui).

Ce bine ar fi daca unii ar si gandi inainte de a se adresa instantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisa35 elisa35 Buna seara! Va rog sa mi spuneti daca solicit pensie de intretinere pt copilul meu in varsta de 1 an si 7 luni,ce suma as obtine daca tatal este ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează pensia alimentara pentru doi copii minori dacă tatăl este asociat unic al unei societati comerciale ? A_lecsa A_lecsa Buna ziua. Cum se calculează pensia alimentara pentru copii minori( 10 luni si 8 ani) dacă tatăl este asociat unic al unei societăți comerciale, în ... (vezi toată discuția)