avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj succesoral judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj succesoral judiciar

Se poate atribui fortat (in lipsa de conventie, in lipsa cererii atributarului) un apartament supus iesirii din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: georgiana_g112 , utilizator 09:18, 11 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța decide cu forta executorie daca părțile nu se inteleg.

Eu știu ca, potrivit legii, atribuirea se face la cererea celui ce urmeaza sa i se atribuie. In opinia mea, atribuirea fortata este un abuz.. Din cate stiu eu forta executorie se aplica pentru vanzarea la licitatie, atunci cand niciun coproprietar nu cere atribuirea. Nu cred ca e corect ca instanta sa oblige pe vreunul dintre coproprietari sa plateasca sulta celorlalti daca cel obligat de instanta nu a cerut atribuirea bunului; cei care cer sulta refuza intabularea drepturilor lor. Doresc opinie.

georgiana_g112 a scris:

Se poate atribui fortat (in lipsa de conventie, in lipsa cererii atributarului) un apartament supus iesirii din indiviziune?

Normal ca se atribuie celui care cere în cererea sa.
Se spune ca in justiție cine nu cere pierde...

Poate exista insa si ipoteza cu vânzarea forțată la licitație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Problema este ca nu a cerut nimeni atribuirea. Atribuirea s-s facut fara cererea celui ce i s-a atribuit.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Vanzarea ls licitatie se dispune daca nu se poate realiza vanzarea de buna invoiala.
In cazul de fata este vorba de o atribuire abuziva, asa cum am aratat in postari si instata de apel a respins apelul chiar daca prin cerere s-a aratat nelegalitatea si netemeinicia hatararii.
georgiana_g112 a scris:

Problema este ca nu a cerut nimeni atribuirea. Atribuirea s-s facut fara cererea celui ce i s-a atribuit.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar georgiana_g112 georgiana_g112 Eu știu ca, potrivit legii, atribuirea se face la cererea celui ce urmeaza sa i se atribuie. In opinia mea, atribuirea fortata este un abuz.. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotărâre prin care s-a atribuit un apartament unui coproprietar care nu a cerut acest lucru? georgiana_g112 georgiana_g112 Buna ziua! Se poate anula o hotarare prin care s-a atribuit un apartament unui coproprietar care nu a cerut atribuirea? (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)