Depinde de mai multi factori (in principiu de termene) insa de regula asa se solutioneaza partajele in care partile nu s-au inteles voluntar si presupun ca judecatorul v-a sugerat sa va intelegeti pentru ca puteti face imparteala mai bine decat o poate face el. Presupun doar.
Raspunsul este, nu, doar pentru acest motiv, ca respectivul coproprietar nu a cerut atribuirea, nu se poate anula o hotarare.
Dar daca atributarul cere anularea, cu inlocuirea altui mod de imparteala (de exemplu cu vanzarea de buna invoiala) pentru motivul ca nu are bani sa plateasca sulta? Se poate anula masura atribuirii si inlocuirea acesteia cu vanzarea de buna invoiala, avand in vedere ca atributorii doresc doar sulta?
Cel caruia i s-a atribuit doreste modificarea hotararii in sensul de a se inlocui masura atribuirii cu masura vanzarii de buna invoiala si impartirea pretului in functie de cota parte a fiecaruia?
Si daca se poate aceasta inlocuire, se poate efectua vanzarea prin instanta de judecata cu efectuarea iinscrierii in CF tot prin instanta?
Va multumesc frumos anticipat! Va multumesc frumos si pentru primul raspuns!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca apelul nu s-a judecat, solicitati imparteala prin buna invoiala, insa in mod normal ar fi trebuit sa solicitati de la inceput acest lucru. V-am scris si mai sus, nu ati facut-o si l-ati lasat pe judecator sa decida pentru dvs., si normal, a decis cum a crezut el. Acum, ca nu va convine solutia, Cel mai simplu este sa faceti aplicarea Art.438 c.proc.civ., (1) Părțile se pot înfățișa oricând în cursul judecății, chiar fără să fi fost citate, pentru a cere să se dea o hotărâre care să consfințească tranzacția lor.