avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj succesoral judiciar - un singur imobil cu mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj succesoral judiciar - un singur imobil cu mai multi coproprietari

In termenul legal de apel....
Daca atributarul cere anularea, cu inlocuirea altui mod de imparteala (de exemplu cu vanzarea de buna invoiala) pentru motivul ca nu are bani sa plateasca sulta! Se poate anula masura atribuirii si inlocuirea acesteia cu vanzarea de buna invoiala, avand in vedere ca atributorii doresc doar sulta?
Cel caruia i s-a atribuit doreste modificarea hotararii in sensul de a se inlocui masura atribuirii cu masura vanzarii de buna invoiala si impartirea pretului in functie de cota parte a fiecarui coproprietar, pentru ca nu are bani sa dea sulta; iar sulta greveaza imobilul si vanzarea ulterioara devine dificila.
Cam ce spune jurisprudenta? Dupa lege, echitate si eficienta ar fi posibil, dar judecatorul este independent.
Si daca se poate aceasta inlocuire, se poate efectua vanzarea prin instanta de judecata cu efectuarea inscrierii in CF tot prin instanta?
Va multumesc frumos anticipat! Va multumesc frumos si pentru primul raspuns!
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
georgiana_g112, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:31, 13 Noiembrie 2018
Cititi o speta asemanatoare, aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula o hotărâre prin care s-a atribuit un apartament unui coproprietar care nu a cerut acest lucru? georgiana_g112 georgiana_g112 Buna ziua! Se poate anula o hotarare prin care s-a atribuit un apartament unui coproprietar care nu a cerut atribuirea? (vezi toată discuția)
Partaj judiciar georgiana_g112 georgiana_g112 Eu știu ca, potrivit legii, atribuirea se face la cererea celui ce urmeaza sa i se atribuie. In opinia mea, atribuirea fortata este un abuz.. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral judiciar georgiana_g112 georgiana_g112 Se poate atribui fortat (in lipsa de conventie, in lipsa cererii atributarului) un apartament supus iesirii din indiviziune? (vezi toată discuția)