avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamuriri juridice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamuriri juridice

Buna ziua.As dori sa lamuresc o situatie juridica in legatura cu un process pe rol in care cauza eu am solicitat prescrierea unei sume de bani si capatul doi de cerere radierea ipoteci legale constituita in baza acestei sume.Creditorul fiind asociatia de proprietari,dar pentru a intra in subiect trebuie aratata pentru inceput cronologia desfasurarii faptelor.1. la data de 10-10-2012 asociatia de proprietari inscrie ipoteca legala in baza art.51 din legea 230/2007 depunand in dovedire listele de plata pentru perioada 01-01-2011 -iulie 2012 totul corect si legal pana aici.Apoi la 15-11-2012 depune o cerere de chemare in judecata avand ca obiect pretentii ,prin care solicita debite restante aferente perioadei 2007-2009 in valoare de 3986,ipoteca fiind anterior inscrisa pentru 3814 ron adaugand la aceasta taxa de inscriere a ipoteci In actiunea introdusa de catre mine instanta a constatat prescrisa suma aferenta perioadei 2007-2009 si a respins capatul de cerere pentru radierea ipotecii,cred ca din cauza suspiciuni ca debitul ipotecat ar reprezenta o alta suma decat cea prescrisa deoarece eu am sustinut ca exista o singura suma si pot sa dovedesc acest fapt prin aceea ca in continutul dosarului avand ca obiect pretentii se afla un extras de carte funciara in care se arata inscrierea ipoteci.Actiunea asociatiei a fost solutionata ca perimata,iar ulterior suma solicitata ca fiind prescrisa.In aceste conditii vin si intreb cum este sustinuta aceasta ipoteca.Mentionez ca asociatia a dobandit personalitate juridica in luna august 2011 ,iar suma aratata ca debit provine in urma unui conflict dintre mama la perioada respective si fosta administratora avand ca tema consumul de apa mama avand montate apometre .De la iscarea acestui conflict cotele de intretinere au crescut in mod nejustificat comparative cu perioadele anterioare Mai arat ca am incercat sa obtin pe cale amiabila acordul asociatiei in vederea radierii ipoteci actualul presedinte si administrator cunoscand situatia aratata mai sus.Doresc sa mai intreb daca avand in vedere perioadele prezentate se poate califica infractiunea de fals intellectual in inscrisuri administrative prevazuta de n c p deoarece pentru periaoada 2011-2012 reprezentand listele de plata in care mama figgura ca restantiera iar din chitantele de plata nu rezulta nici o restanta.Mai rat ca la actiunea introdusa de mine in 2017 prin care am solicitat prescrierea dreptului material la actiune si pe cale accesorie radierea ipotecii legale ca ramasa fara temei ,instant nu a motivate acest capat de cerere doar aratand ca este neintemeiat.

Alte discuții în legătură

Infractiune petre_marian petre_marian Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)
Termene petre_marian petre_marian buna ziua.Am de adresat urmatoarea intrebare .Asociatia de proprietari mi-a inscris un privilegiul in anul 2011 apoi la o luna dupa aceasta inscriere a initiat ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legala petre_marian petre_marian Buna ziua. As dorii sa clarific unele aspecte legate de inscrierea unei ipoteci din partea asociatiei de proprietari.In anul 2012 luna octombrie ziua 10 ... (vezi toată discuția)