buna ziua.Am de adresat urmatoarea intrebare .Asociatia de proprietari mi-a inscris un privilegiul in anul 2011 apoi la o luna dupa aceasta inscriere a initiat o actiune in instanta pe care a lasat-o sa se perime,Actiunea in pretentii reprezenta o solicitare de recuperare a unor datorii restante din perioada 2007-2009 care la data introducerii cererii erau oricum prescrise si ceea ce vreau eu sa intreb daca asociatia de proprietari tot nu doreste sa justifice in instanta suma garantata eu cit trebuie sa astept aceasta actiune .oare termenul de asteptare sa fie cel de 15 ani de la inscriere cand expira termenul legal de inscriere ,Si as mai avea o intrebare cererea de inscriere a ipotecii [fost privilegiul ] a fost completata ca inscriere provizorie ceea ce inseamna ca este conditionata de termen si in masura justificarii ei?
In prima faza, cereti de la asociatia a adeverinta in care sa se stipuleze obligatiile dvs la zi.
Daca mai aveti restante, lichidati-le si cereti din nou o adeverinta.
Faceti o sesizare la presedinte prin care solicitati ridicarea privilegiului. Daca se refuza, puteti actiona in instanta.
Buna ziua .Exista deja o solicitare scrisa adresata presedintelui prin care solicit o adeverinta notariala pentru a putea obtine radierea din cartea funciara.Aceasta cerere a ramas fara raspuns,si mai exista o actiune in instanta in faza de apel .In cererea introductiva am solicitat instantei prescrierea sumei aferente perioadei 2011-2012,iar pe cale accesorie radierea ipotecii legale ca ramasa fara temei.Actele justificative contabile in sustinerea debitului aratat nu au fost depuse de catre asociatie decat o fisa de apartament incoerent alcatuita deoarece sumele dintre debit si credit adunate si apoi scazute nu cad pe zero,iar la sfarsitul acestei fise a fost trecuta taxa de inscriere a privilegiului ,modificandu-se astfel suma cu titlu de baza rezultand la final suspiciunea precum ca ar fi vorba de doua sume distincte .Una privind insctierea privilegiului pentru perioada 2011-2012 si o alt suma pentru perioada 2007-2009 egala cu prima dar la care s-a adaugat taxa de inscriere a privilegiului.Astfel instanta de fond a dispus radierea perioadei 2007-2009 si a respins capatul de cerere pentru radierea pe cale accesorie a ipoteci,existand suspiciunea ca intre perioada 2009 si pana la perioada decembrie 20010 ar pute sa existe o alta restanta pentru care sa inscris privilegiul,deoarece in listele de plata depuse la inscrierea privilegiului 2011-2012 suma restanta era deja stabilita..Intrebarea legitima care se desprinde foarte limpede este ;De ce nu a continuat actiune in instanta si au lasat-o sa se perime,de ce asociatia nu sa prezentat la nici un termen la judecata de fond si de ce nu fac nici un fel de discutie pe marginea aceste restante care chiar daca este prescrisa eu doresc sa aflu daca am solicitat prescrierea unei sume reale sau a unei sume inscrise in fals.Ar mai fi doua mici amanuntedin listele de plata depuse la inscrerea privilegiului o perioada de un an poarta stampila asociatiei de locatari si jumatate de an stampila asociatiei de proprietari ,ceea ce inseamna ca la la inoirea contractelor cu furnizorii asociatia de proprietari sa aiba un acord de preluare a datoriilor ceea ce nu am cunostinta sau poate au achitat .iar intrebarea este de unde.Al doilea amanunt ar fi acela ca eu am chitantele de plata de la data cand mama sa mutat in bloc aceasta fiind de peste 30 de ani
Infractiune
petre_marian
Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)