avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inscrierea ipoteci legale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inscrierea ipoteci legale

Buna seara.inscrierea unei ipoteci legale prin garantarea unei sume care la data scadentei acesteia creditorul nu beneficia de prevederile legii?
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 11:42, 14 Ianuarie 2019
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect precizati date relevante
In cazul asociatiilor de proprietari pentru recuperare sume cu titlu de restanta,legiuitorul a dispus prevederi conform carora asociatia de proprietari in calitate de creditor ,are dreptul sa desfasoare acte si actiuni ,initial aplicare de penalitati in temeiul disp art 77 notificare oficiala debitor conf art 78, ,ulterior actionarea in instanta si instituirea privilegiului imobiliar art 80
Instituirea privilegiului imobiliar conform disp L nr 196/2018 se face de catre asociatia de proprietari
Detaliati l
a data scadentei sumei creditorul nu beneficia de prevederile legii
Buna dimineata.la data de 10-10-2012 asociatia inscrie privilegiul,transformat in ipoteca legala,iar la data de 15-11-2012 introduce o actiune in pretentii solicitand recuperarea unor restante pentru perioada 2007-2009.in fisa de apartament pentru aceasta perioada care este incoerenta datorita faptului ca activul si pasivul la sfarsit nu ajung pe zero,este trecuta si taxa de inscriere a privilegiului pentru data de 10-10-2012.Acte justificativ contabile asupra constituirii acestei ipoteci nu exista,decat listele de plata cele in baza carora sa inscris privilegiul aferente perioadei 2011-2012.Asociatia a dobandit personalitatea juridica in 30-11-2011 data de la care putea beneficia de prevederile legii 230/2007,iar listele de plata vizeaza perioada 01-01-2011-iulie 2012.Actiunea introdusa de catre asociatie a fost declarata perimata Datorita acestei taxe de inscriere a privilegiului sa modificat suma cu titlu de baza instanta intelegand in mod gresit ca ar fi vorba de doua sume distincte cand in mod real este vorba doar de una singura care a fost modificata prin adaugarea acelei taxe de inscriere,astfel ca instanta de fond a dispus prescrierea dreptului la actiune pentru perioada 2007-2009 dar nu a dispus radierea ipotecii inscrisa pentru perioada 2011-2012.Mentionez ca eu pentru perioada aceasta am chitantele de plata a intretineri care nu arata nici o restanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene petre_marian petre_marian buna ziua.Am de adresat urmatoarea intrebare .Asociatia de proprietari mi-a inscris un privilegiul in anul 2011 apoi la o luna dupa aceasta inscriere a initiat ... (vezi toată discuția)
Infractiune petre_marian petre_marian Buna seara.Am o nelamurire a unei situati in legatura cu asociatia de proprietari si anume.La data de 10-10-2012 asociatia inscrie un privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)
Durata debit petre_marian petre_marian buna ziua.am un debit la asociatia de proprietari preluat de la mama actualmente decedata.Debitul este aferent perioadei 2007 februarie -2009 august,perioada ... (vezi toată discuția)