avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe la vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe la vanzarea unui imobil

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce taxe/impozite trebuie platite de catre vanzator si de catre cumparator la vanzarea unui imobil, in valoare de 35.000 euro. Vanzatorul si cumparatorul sunt persoane fizice.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:51, 11 Noiembrie 2018
Mergeti si doar notarul pe care vi-l alegeti sa lucrati cu el o sa va spuna concret.
Vanzatorul nu are impozit de platit la valoarea asta, iar cumparatorul plateste onorariul notarului cu tva si taxa de intabular, luati mai multe oferte de la mai multi notari. In jur de 2500 de lei il costa pe cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa gabrielion gabrielion Buna ziua!Vreau sa cumpar o casa batraneasca la tara.Ce obligatii am eu si ce obligatii are vanzatorul?Cine plateste taxele notariale si care ar fi cuantumul ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare locuinta lazarlivia lazarlivia Cand se cumpara o locuinta plateste taxa la notar si vanzatorul, ori numai cumparatorul? Cat este taxa pentru 5000 euro? (vezi toată discuția)
Taxe vanzare casa iancumot iancumot Buna ziua, doresc sa vand o casa cu teren si as dori sa stiu ce taxe trebuiesc platite de vanzator si care de cumparator..multumesc (vezi toată discuția)