avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament prin credit la alpha housing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament prin credit la alpha housing

Ma intereseaza si pe mine sa stiu care sunt procedurile in cazul in care vreau sa vand un apartament cuiva care face un credit la alpha housing , sa stiu cum intru in posesia banilor.Am inteles ca banii ii voi primii dupa ce voi semna actele de vanzare cumparare,la cateva zile dupa.
Cumparatorul are o ruda la banca care ii ofera creditul si vreau sa stiu care sunt pasii pentru a nu fi probleme.
Actele se vor face la notar , nu la banca deoarece nu poate venii notarul la sediul bancii de asta vreau sa stiu exact ce semnez , daca semnez ceva fara prezenta notarului.
Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: 5inci , utilizator 19:28, 11 Noiembrie 2018
1. Dvs procurati documentele necesare pentru vânzare.
2. Cumpărătorul depune dosarul la banca in vederea aprobării creditului.
3. Cumpărătorul trebuie să suporte un procent din prețul de achiziție, din surse proprii. Restul ii împrumută de la banca. In acest sens, urmează să încheiati la notar un antecontract de vânzare cumpărare (Sau o promisiune prin care dvs promiteti ca ii vindeți, iar el promite că va cumpara), va achita avansul din surse proprii și stabiliți un termen pana la care să se încheie contractul de vânzare cumpărare.
4. Banca aproba dosarul, iar cumpărătorul semnează contractul de credit.
5. In zilele urmatoare, veti încheia contractul de vânzare cumparare, iar diferenta de pret va fi virata direct in contul dvs de catre banca.
6. In aceeasi zi, cumpărătorul încheie cu reprezentantul băncii un contract de ipoteca, prin care garantează rambursarea creditului cu imobilul achiziționat.
7. Banii va vor fi virati in contul dvs fie in aceeasi zi, fie in maximum o săptămână.
8. Dacă nu primiți banii in aceeasi zi, cand vor fi virati va trebui să dati o declarație notariala ca ati primit prețul integral, declarație pe care cumpărătorul o va depune la Cartea Funciară pentru radiere.
Dar daca nu primesc banii in aceasi zi , pana nu dau acea declaratie el este noul propietar , sau dupa radiere devine? E prima oara cand vand prin banca si de acea sunt stresat,Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare alinaerik alinaerik Pot cumpara un apartament evaluat la un pret mai mare dar dupa ce am discutat cu vanzatorul o lasa la un pret mai mic?Pot depune acte la prima casa si sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament shonny shonny Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile. Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)
Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)