ma numesc irina.stau in bucuresti.am o prietena de cetatenie turca si este studenta la facultatea de arte decorative si design sectia moda anul 3.in primul an si al doilea an stiu ca a fost cu taxa la facultate si de anul asta a castigat o bursa dar nu i se acorda pe motiv ca turcia nu este in uniunea europeana.mai stiu ca de anul acesta toata clasa ei printr-un examen cam asa ceva au trecut la buget(ce-o insemnand asta nu stiu asa mia zis prietena mea)si ca nici asa nu se poate transfera ca a fost de la inceput inscrisa cu taxa.ea a terminat liceul aici in romania fiind aici de ani buni cu toata familia.tatal ei lucreaza in bucuresti si au permis de sedere aici in romania.va rog daca se poate sa-mi spuneti daca are dreptul la aceasta bursa si in ce conditii sau daca nu care sunt motivele. va multumesc
Daca bursa provine din fonduri europene pentru cetateni ai uniunii sau daca este conforma cu regulamente de organizare si ordine interioara ale facultatii respective, atunci se explica.
Imi vine greu sa cred ca e vorba de un abuz.
Faptul ca locuieste aici de mai multi ani cu forme legale nu ii da cetatenie romana/europeana.