avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Comert cu autoturisme, tva intracomunitar, societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Comert cu autoturisme, tva intracomunitar, societate neplatitoare tva

Buna ziua,

Am o societate nou infiintata care face comert cu autoturisme second hand achizitionate din UE in cadrul unor licitatii si este neplatitoare de TVA. Tocmai a facut prima achizitie a unui autoturism in valare de 4000 de EUR. Pe factura este inscrisa mentiunea "Margin scheme/Second hand goods" si nu este trecut TVA.

Ce obligatii declarative am in aceasta situatie? Trebuie platit TVA in tara?
Multumesc frumos,
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:37, 11 Noiembrie 2018
Daca ati cumparat de la neplatotor de TVA din UE, nu vi s-a facturat TVA si nici nu trebuie sa platiti TVA. Daca ati fi cumparat de la un platitor de TVA, acesta v-ar fi facturat si TVA, adica ati fi platit mai mult. Nici in acest caz nu ati fi platit TVA in tara.

ATENTIE! Daca depasiti plafonul de 10.000 euro, trebuie sa va inscrieti ca platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue neplatitor tva coraliana coraliana Buna ziua, Un neplatitor de tva a achizitionat un auto second hand in oct. 2012 din Anglia. Factura este fara tva. Care sunt obligatiile ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar daca achizitionez autoturisme davidbucur57@gmail.com davidbucur57@gmail.com Buna ziua, as dori sa achizitionez autoturisme pentru a le revinde in tara. Acestea provin de la licitatii din uniunea europeana. Firma mea este neplatitoare ... (vezi toată discuția)