avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire in legatura cu litigiul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire in legatura cu litigiul de munca

Buna ziua!
Sunt nou in acest forum si doresc,daca se poate,sa primesc o lamurire la urmatoarea problema:
Sunt salariat personal contractual intr-o institutie publica si in luna martie 2009 am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului de baza cu 5% pe o perioada de o luna,pentru o fapta pe care n-am comis-o.Am contestat dispozitia de sanctionare la Tribunalul judetean,sectia litigii de munca si asigurari sociale si,intrucat sindicatul din care fac parte a refuzat sa-mi acorde asistenta juridica am fost nevoit sa ma apar singur deoarece nu mi-am permis sa platesc onorariul de aprox.1500 lei cerut de avocati. In octombrie am castigat procesul,in sensul in care s-a admis contestatia formulata si precizata si pe cale de consecinta s-a dispus anularea dispozitiei de sanctionare si restituirea sumelor retinute din salariu cu titlu de sanctiune disciplinara.
Intrebarea mea ar fi daca aceasta sentinta este definitiva si executorie sau daca paratul poate face recurs? In Codul Muncii sa vorbeste doar de conflicte de munca ce se judeca doar de catre instanta de fond si nu stiu daca aceasta prevedere se aplica si in cazul litigiilor de munca.
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.:)

Cu stima.

P.S. Imi cer scuze daca n-am postat mesajul la categoria corespunzatoare.
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 08:39, 14 Noiembrie 2009
Paratul are dreptul la recurs.
Tot ce va intereseaza gasiti in dispozitivul hotararii judecatoresti (definitiva, termenul de recur, etc).
In litigiile de munca, hotararile pronuntate de instanta de fond sunt definitive si executorii, dar nu si irevocabile. Prin urmare, potrivit Legii nr.168/1999, paratul are posibilitatea de a exercita calea de atac a recursului in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii instantei de fond.
Va multumesc pentru raspunsuri.In ceea ce priveste dispozitivul hotararii,inca nu am primit-o,de aceea nu stiu ce contine.Am aflat ca am castigat procesul de pe portalul tribunalului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
florinm., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecata Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Puteti sa imi spuneti ce trebuie facut dupa ce tribunalul (prima instanta) mi-a dat castig de cauza in procesul cu firma la care am lucrat, privitor la plata ... (vezi toată discuția)