avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de urmas

Daca sant pensionara de invaliditate,gr .II si am varsta de 54 de ani.si an avut 31 de ani da casatorie..iar sotul a decedat pot beneficia si de pensie de urmas ,cumulat cu pensia de invaliditate?? Sotul era pensionar tot de boala grII.dar acun s-ar fi incadrat la pensie de limita de varsta .
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 23:27, 13 Noiembrie 2009
Nu puteti benficia de doua sau mai multe pensii din sistemul public. Puteti, in schimb, opta pentru primirea celei mai avantajoase pensii (ma refer la cuantum).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Pensia sotului nu se mai recalculeaza in momentul cand ar fi ajuns la limita de varsta, ci va ramane cea pe care o avea in momentul decesului. Asa mi s-a raspuns la Casa de pensii, cand m-am interesat si eu de aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata a decedat la 57 de ani.eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas? Balaurul Balaurul Tata a decedat la 57 de ani. [b][i]Eu, fiul, pers. cu handicap gr.1 pot beneficia de pensie de urmas?[/i][/b] (Am 33 de ani si ca venit doar idemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de la sot sau de boala? alexandru andra alexandru andra Am o verisoara care este bolanava. I s-a depistat anul trecut tumoare maligna la san. Este pensionara cu o pensie pentru limita de varsta, in cuantum de 505 ... (vezi toată discuția)
Pensionare veres piroska veres piroska Sunt o femeie născută în data de 11 ian. 1956. Am 31 de ani stagiu de cotizare, 10 ani lucraţi în Gr. I de muncă cu 75% şi 10 lucraţi în Gr. II de ... (vezi toată discuția)