avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... 3 sau 5 ani?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

3 sau 5 ani?

Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație: în cazul în care o societate vrea să recupereze de la o primărie creanțe care depăşesc termenul de trei ani (reprezentând penalități pentru întârziere, datorate pentru neplata la timp a facturilor emise de respectiva societate), se pot emite facturile retroactiv?
În cazul creanțelor bugetare termenul de prescripție este tot de trei ani?
Vă rog să îmi indicați temeiul legal.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: T.Alina , utilizator 10:00, 13 Noiembrie 2018
Nu cred ca sunt creante bugetare.
La creantele bugetare termenul este de 5 ani.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Îmi spuneți vă rog și unde găsesc această mențiune (că la creanțele bugetare e termenul de 5 ani)?
Eu am găsit art. 110 alin. 1 din codul de procedură fiscală care frace refeire la termenul de 5 ani :„Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel”). La acest articol vă referiți sau la altă lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie creanțe bugetare T.Alina T.Alina Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație: în cazul în care o societate vrea să recupereze de la o primărie creanțe care depăşesc termenul ... (vezi toată discuția)
Prescripție creanțe bugetare T.Alina T.Alina Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație: în cazul în care o societate vrea să recupereze de la o primărie creanțe care depăşesc termenul ... (vezi toată discuția)
Societatea să recupereze de la primărie creanțe care depăşesc termenul de trei ani T.Alina T.Alina Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație: în cazul în care o societate vrea să recupereze de la o primărie creanțe care depăşesc termenul ... (vezi toată discuția)