avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contarct de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

contarct de imprumut

Buna ziua,ma numesc Gavrila Claudiu si sunt domiciliat in orasul Braila.In data de 09.07.2009 am imprumutat unei persoane suma de 1300 lei cu contarct de imprumut legalizat la notar suma care trebuia returanta integral pana in data de 12.11.2009.persoana careia iam imprumutat bani nu mia returnat nici o parte din suma si nici nu mai este de gasit mutandusi domiciliul si schimbandusi nr de telefon.cum pot proceda pentru ami recupera banii?daca apelez la un executor judecatoresc acesta il poate gasii acea persoana?daca nu are nici un bun proprietate personala cum poate fi executat?ce sanse am sa recuperez banii?ce onorariu se percepe pentru aceasta suma si cine o plateste?multumec anticipat pentru ajutor si raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gclaudiu83 , utilizator 19:49, 15 Ianuarie 2010
Buna ziua,

daca persoana careia i-ati dat banii nu are niciun bun, dpdv civil nu i se poate intampla aproape nimic;

in cazul in care are un loc de munca, prin intermediul unui executor judecatoresc se va putea popri salariul si fiind vorba de o suma mica, va veti recupera relativ repede banii;

toate cheltuielile pentru recuperare sunt in sarcina dvs. dar, daca exista macar un loc de munca aceste cheltuieli vor fi recuperate;
se poate incerca si o plangere penala pentru inselaciune;

Avocat Boncu
Domnule Avocat Boncu persoana in cauza nu avea nici un loc stabil de munca deci nu pot recupera banii?Dar din punct de vedere penal ce i se poate intampla?Multumesc pt raspuns
Buna ziua,

daca se poate dovedi ca cel imprumutat nu avea de gand sa restituie imprumutul inca de la semnarea contractului, ca nu avea la acel moment niciun bun ( poate v-a si indus in eroare cu privire la situatia sa financiara) atunci o plangere penala poate fi un mijloc serios de presiune asupra sa;
daca veti formula plangerea si veti astepta sa se rezolve doar prin munca politistilor ( asa cum ar fi normal) ea nu cred ca va produce vreun efect; ar fi bine ca cineva de meserie sa va ajute iar apoi sa tina legatura cu politia pentru urgentarea cercetarilor;

Avocat Boncu
Sansele de a dovedi ca este inselaciune sunt ZERO. In plus, exista sansele ca persoana sa faca la randul ei o plangere pentru denunt calomnios. Nu as recomanda o astfel de solutie, lipsita de sanse de reusita.
multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Restituirea imprumutului persoana fizica Aryana Aryana I-am imprumutat unui \"prieten\" o suma foarte mare de bani.Am incheiat un act la notar in care se mentiona suma de bani,data scadenta si faptul ca nu doresc ... (vezi toată discuția)
Executare silita / contract notarial cu titlu executoriu dani71 dani71 Buna seara! As dori sa mi sa raspunda in temeiul legii(litera, art, legea) pentru speta de mai jos: In calitate de persoana fizica am imprumutat o alta ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)