avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contarct de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

contarct de imprumut

Buna ziua,ma numesc Gavrila Claudiu si sunt domiciliat in orasul Braila.In data de 09.07.2009 am imprumutat unei persoane suma de 1300 lei cu contarct de imprumut legalizat la notar suma care trebuia returanta integral pana in data de 12.11.2009.persoana careia iam imprumutat bani nu mia returnat nici o parte din suma si nici nu mai este de gasit mutandusi domiciliul si schimbandusi nr de telefon.cum pot proceda pentru ami recupera banii?daca apelez la un executor judecatoresc acesta il poate gasii acea persoana?daca nu are nici un bun proprietate personala cum poate fi executat?ce sanse am sa recuperez banii?ce onorariu se percepe pentru aceasta suma si cine o plateste?multumec anticipat pentru ajutor si raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gclaudiu83 , utilizator 19:49, 15 Ianuarie 2010
Daca in acel contract de imprumut autentificat la un notar public s-a stipulat si caracterul de titlu executoriu, conform art.66 din Lg. nr.36/1995, puteti apela la un executor judecatoresc cu o cerere in acest sens. In aceste conditii nu mai este cazul de a se cere instantei de judecata incuviintarea executarii silite! In principiu puteti recupera suma care va este datorata. Succes!
tudorioan a scris:

Daca in acel contract de imprumut autentificat la un notar public s-a stipulat si caracterul de titlu executoriu, conform art.66 din Lg. nr.36/1995, puteti apela la un executor judecatoresc cu o cerere in acest sens. In aceste conditii nu mai este cazul de a se cere instantei de judecata incuviintarea executarii silite! In principiu puteti recupera suma care va este datorata. Succes!

Imi pare rau, dar OUG 42/2009 ne cam obliga sa cerem incuviintarea executarii silite si chiar sunt si eu curioasa ce solutie primiti in cazul unuei promisiuni de vanzare-cumparare in forma autentica, cu termenul scadent indeplinit. Eu am primit solutia: respinge. Sunt in recurs. Motivarea instantei de fond: actul nu contine o creanta certa - un imprumut de consumatie, ci eventual o vanzare- cumparare... aberatii.
BUNA SEARA

DUPA CAT TIMP SE PRESCRIE ACCEST CONTRACT DE IMPRUMUT.MENTIONEZ CA INCA NU AM INAINTAT PANA ACUM EXECUTAREA PERSOANEI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea imprumutului persoana fizica Aryana Aryana I-am imprumutat unui \"prieten\" o suma foarte mare de bani.Am incheiat un act la notar in care se mentiona suma de bani,data scadenta si faptul ca nu doresc ... (vezi toată discuția)
Executare silita / contract notarial cu titlu executoriu dani71 dani71 Buna seara! As dori sa mi sa raspunda in temeiul legii(litera, art, legea) pentru speta de mai jos: In calitate de persoana fizica am imprumutat o alta ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)