avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate cu UZUFRUCT VIAGER - se poate strica ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate cu UZUFRUCT VIAGER - se poate strica ?

Buna ziua ! In urma unor evenimente petrecute in familie bunicul meu a luat decizia de a strica actele de proprietate facute pe casa fiicei si actualului ginere . Actul este de tip vanzare-cumparare , pe o suma modica 3000 000 redactat la vremea respectiva in anul 1996 , cu clauza de Uzufruct viager conform articolului 517 cod civil . Se specifica in contract ca actualii cumparatori vor fi propietari de drept doar dupa decesul vanzatorului . Specific ca in aceasta perioada beneficiarului clauzei i s-a ingradit dreptul la proprietate , nu a fost ajutat cu nimic de catre cumparator , ba mai mult a atentat la siguranta acestuia , in cauza fiind depuse plangeri la politie sub aspectul savarsirii infractiunilor de amenintari cu moartea si acte de violenta . Intrebarea este daca sunt sanse de reusita in acest demers , si cat de complicat poate fi procesul ? Specific ca doresc sa angajez un avocat , dar nu ma pot consulta cu 10 inainte de inceperea procesului , astept parerile celor patiti sau celor care lucreaza in domeniu . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kolosal , utilizator 14:59, 20 Noiembrie 2018
Trebuie vazute actele de avocat pentru a va lamuri.
Trebuie analizat contractul si situatia de fapt.
O oră la avocat ar putea sa va lămurească.
Pai o ora la 10 avocati ...voiam o parere preliminara aici .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate cu uzufruct viager - se poate strica ? Kolosal Kolosal Buna ziua ! In urma unor evenimente petrecute in familie bunicul meu a luat decizia de a strica actele de proprietate facute pe casa fiicei si actualului ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)
Intruducere clauza habitatie viagera augbarbu augbarbu Buna seara! In anul 2008 parintii mei, in calitate de vanzatori, au incheiat cu mine, in calitate de cumparator, un act de vanzare cumparare a unui ... (vezi toată discuția)