avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vinerea Mare introdusa zi nelucratoare in 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vinerea Mare introdusa zi nelucratoare in 2018

In urma introducerii zilei de Vinerea Mare ca nelucratoare in Codul Muncii, rezulta in anul 2018 un numar de 166 ore medie lucratoare pe luna, in loc de 166,666 ore cat au fost stabilite prin lege la inceputul anului.
Deci corespunzator ar fi trebuit ca salariul tarifar orar mediu lunar sa CREASCA CORESPUNZATOR. Acest lucru nu s-a intamplat - adica in contractele individuale de munca salariile orare au ramas neschimbate. (practic angajatul a ramas "furat" cu o zi de munca la nivelul intregului an).
Ridicand problema la serviciul personal, am primit raspunsul:
"Adu-mi baza legala pt. a rectifica situatia". Deci va intreb: care este rezolvarea problemei?

Cu respect,
Florin B. - lider sindicat.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
flobar, utilizator
Cel mai recent răspuns: flobar , utilizator 10:42, 15 Noiembrie 2018
Se refera la salariul minim diferentiat ce se va introduce?
Imi pare rau, dar imi scapa legatura...
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
flobar, utilizator
articolul 164, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:
"(1^1) Prin hotărâre a Guvernului se poate stabili o majorare a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prevăzut la alin. (1), diferențiat pe criteriile nivelului de studii și al vechimii în muncă.

(1^2) Toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se determină utilizând nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prevăzut la alin. (1)."
Revin si intreb:
1. In urma introducerii zilei de Vinerea Mare, ar fi fost necesar ca salariul ORAR minim - aferent anului 2018 - pe tara sa se modifice (in speta sa creasca - cum am aratat mai sus)?
2. Si daca da, cum s-ar fi putut realiza/s-ar mai putea realiza legal?
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
flobar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am un salariat angajat pe data de 05.08 care a efectuat si ore suplimentare, astfel incat pe luna august depaseste suma de 3000 lei. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut în construcții. bucovineanu69 bucovineanu69 Buna. Codul cane este 4333 și să zic că firma profitul nu îl are de 80 la sută și să aibă m-ai puțin să zicem 50 la sută eu am funcția de paznic. ... (vezi toată discuția)
Salariul realizat ContSters121815 ContSters121815 Este legal sa i dai salariatului salariul minim garantat in plata chiar daca salariul de incadrare este mai mare? Care sunt conditiile legale pentru a face ... (vezi toată discuția)