avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocatul ne-a cerut să semnăm două contracte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocatul ne-a cerut să semnăm două contracte necompletate, cu scuza că a fost prea ocupat, iar după aceea a susținut că am semnat doar unul. Cum aș putea să-l reziliez? Încă nu a depus dosarul

Buna seara, am avut un proces de locuinta pe legea 112 pe care l-am pierdut iar acum pregatesc actele pentru despagubire cu ministerul de finante, am avut o discutie verbala cu un avocat dupa care am mers la birou pentru dat avans de onorariu. Discutia am avut-o doar pentru onorariu de 4000 iar cand am ajuns la birou ne-a dat sa semnam 3 documente.
1 imputernicirea de reprezentare in instanta
2contract de onorariu care s-a scuzat ca fiind prea ocupat nu a avut timp sa completeze
3si inca un contract la care a adaugat verbal ca ia si 10% onorariu de succes si cu aceeasi scuza l-a dat la semnat.
Noi fiind foarte necajiti ca am ramas fara singura casa pe care o aveam abia cand am ajuns acasa am realizat gresala pe care am facut-o.
1 am fost initial de acord cu cei 10%
si am semnat un contract necompletat.
A doua zi am mers iar la birou si ne-am exprimat nemultumirea fata de cei 10% si am rugat-o sa completam impreuna contractele .Surpriza!
desi ne-a asigurat ca cei 10% vor fi negociati la momentul potrivit a insinuat ca noi nu am semnat decat un contract cel pentru onorariu si foarte ofensata l-a completat in fata noastra sustinand ca nu mai exista altul desi noi suntem suparati dar nu si senili ,iar noi am fost 2 persoane.
Ce siguranta am ca acest avocat nu pastreaza acel contract cu semnatura noastra si completeaza ce suma doreste el obligandu-ne sa platim fara sa mai negociem?
Cum as putea rezilia contractul cu el in situatia in care el nu a depus inca dosarul dar noi i-am dat avans din cei 4000 si evident fara chitanta sub pretextul ca chitanta o sa o adauge la dosar,dar dosarul nu este gata.? Va rog un sfat.Mutumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:29, 7 Mai 2019
Buna ziua, multumesc mult pentru sfaturi, ca sa-i raspund dnei Ella ,da simtindu-se ofensata de ingrijorarea noastra dna avocat a completat in fata noastra doar un singur contract cel de onorariu de reprezentare ( 4000 ron ) din care noi am platit 2000 fara chitanta,dar noi am semntat 2 contracte+ imputernicirea de reprezentare in instanta .Noua ne este foarte teama de contractul de comision despre care neaga ca exista ,sa nu puna in el o suma colosala sa ne trezim la final lipsa o suma considerabila iar ea sa ne dea peste nas ca am semnat.
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ella, asta am spus si eu. Contractul de asistenta juridica se incheie in scris numai pentru dovada sa, atat. Altfel, el e valabil incheiat verbal. Mai mult, el se va incheia in scris cat de repede posibil daca mai avem nevoie ulterior de a dovedi existenta lui, iar nu valabilitatea. Si pentru eroarea de a nu-l incheia cat mai repede in scris ulterior nu exista vreo sanctiune.
Legislatia contractelor de asistenta juridica este slaba, cunoasterea normelor este slaba, etica si deontologia profesionala sunt neluate in seama de autoritati de multe ori...

De aceea, inca odata, terminati contractul acela rapid, puneti in intarziere pentru returnarea onorariuluui.
Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la procesul de care v-am scris mai sus si am deschis iar discutia despre onorariul de 10%al avocatei,iar dansa ne-a asigurat ca atat pentru ea cat si pr executorul judecatoresc bani citez" nu ii tragem de la dumneavoastra ci de la ministerul de finante ,pentru ca acei bani vor fi in plus asta este practica."
Intrebare:
Cum se procedeaza in acest sens.
M.J imi da mie ex. 5 lei iar executorul cere in plus alti 3 lei ,1.5 pt.avocat si1.5 pentru el?
Cred ca in continuare incearca sa ne fraiereasca.
Va rog un raspuns ca nu mai inteleg nimic.
Multumesc
Aveti contractele de atunci? Daca aveti o relatie contractuala cu o persoana care pare de neincredere, cereti sfaturi si nu le urmati, cu ce sa va mai ajutam? V-am spus, puneti-o in intarziere, cereeti contractul, banii.
Nu am inteles in ce stadiu sunteti, cereti lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea mandat de reprezentare ca avocat ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.as vrea sa stiu daca un avocat poate reprezenta intr-un proces civil pentru partaj o persoana care este urmarita penal, fugita din tara ca sa nu ... (vezi toată discuția)