avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citarea inculpatului dupa rezolutia neiceperea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citarea inculpatului dupa rezolutia neiceperea urmaririi penale

speta este urmatoarea:x dupa ce a fost anchetat de catre politie,ascultat de parchet primeste prin posta rezolutia parchetului accea de neincepere a urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite toate conditiile cerute de lege pentru constituire infractiunii/in speta art 290/-ulterior primeste citatie de a se prezenta la judecatorie o citatie prin posta si-l mai anunta si politia ca pt acel dosar are mandat de aducere,al doilea termen.specific faptul ca in acel dosar mai este o parte inculpata care nu este de gasit.ce putem face in situatia lui x care are deja neinceperea urmaririi penale date de catre parchet in acest dosar care acum se judeca si de ce este citat daca are aceasta rezolutie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 24 Noiembrie 2009
dar stiti ce mi se pare ciudat de ce pe citatie nu scrie calitatea de martor ci aceea de inculpat
multumesc pt raspuns
Daca scrie in citatie ca este inculpat rezulta ca nu este martor, daca nu e vorba de o eroare.
Trebuie vazut ce este in dosar.Doar sa va puteti lamuri.
Este citat deoarece s-a formulat plangere impotriv rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale, calitatea procesoala este aceea de intimat/inculpat. Prezenta lui in fata instantei este obligatorie in afara cazului in care este reprezentat de un avocat. Am vazut si cazuri in care instanta a trimis dosarul spre refacerea actelor de urmarire/cercetare penala. Multa bafta.
Daca este citat in cadrul procesului de fond nu poate sa se judece plangerea in acest dosar.Se judeca in cadrul unui alt dosar.
Daca se facea plangere parchetul nu facea trimiterea in judecata.
Mie imi pare ca este vorba de fondul cauzei.
Fara sa fie vazut dosarul cauzei nu se pot face decat supozitii.

avocat Claudiu Lascoschi
Maestre va rog sa ma lamuriti, sau sa ma corectati daca gresesc.
X este cercetat, se da neinceperea urmaririi penale, Y probabil a facut plangere impotriva acestei neincepri, parchetul trimite dosarul catre Judecatorie, instanta fixeaza prin termen de judecata si citeaza pe Y- contestator/reclamant si pe X- intimat/inculpat. Mi se pare foarte logic, in acest moment se judeca fondul unde X trebuie sa se prezinte.

Alte discuții în legătură

2 plangeri nup adys98 adys98 Sunt proprietarul unui bar. In luna februarie 2011 , in localul meu ,a avut loc un scandal , cu urmatoarele consecinte : - spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)