avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citarea inculpatului dupa rezolutia neiceperea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citarea inculpatului dupa rezolutia neiceperea urmaririi penale

speta este urmatoarea:x dupa ce a fost anchetat de catre politie,ascultat de parchet primeste prin posta rezolutia parchetului accea de neincepere a urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite toate conditiile cerute de lege pentru constituire infractiunii/in speta art 290/-ulterior primeste citatie de a se prezenta la judecatorie o citatie prin posta si-l mai anunta si politia ca pt acel dosar are mandat de aducere,al doilea termen.specific faptul ca in acel dosar mai este o parte inculpata care nu este de gasit.ce putem face in situatia lui x care are deja neinceperea urmaririi penale date de catre parchet in acest dosar care acum se judeca si de ce este citat daca are aceasta rezolutie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 24 Noiembrie 2009
Eu nu am zis ca ati gresit cu ceva in rationamentul dvs.Este o ipoteza posibila, dar daca este citat in procesul de fond, logic ar fi sa fie martor.
Daca s-a formulat plangere si nu este vorba de procesul de fond aveti dreptate.Este o ipoteza viabila,dar nu se pot face decat supozitii fara sa stim concret cum stau lucrurile.
Am avut persoane care au fost citate in calitate de inculpat in proces desi erau martori conform rechizitoriului.Era vorba de o simpla eroare.

avocat Claudiu Lascoschi
ANGHELBIA a scris:

voi adauga faptul ca a inceput efectiv judecarea fondului iaqr d-nul in cauza a fost citat desi are NUP in calitate de invinuit.ce putem face,subliniez NUP-ul este dat pentru faptul ca nu sunt intrunite conditiile toate lat infractiunii,nu e vorba de o contestatie a nup ,este vorba de judecarea cauzei penale pe fond........:(


Nu are cum sa fie judecarea cauzei in fond cu privire la X daca nu s-a facut o plangere(nu contestatie) la 275-278 CPP sau la 278 ind 1 in cazul respingerii primei .
Trebuie insa vazut cum s-a ajuns aici....la judecarea in fond, adica: daca s-a admis plangerea la 278 si a fost inceputa u.p in urma acesteia si apoi s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitoriu (ar fi o varianta) sau s-a respins la 278 , s-a formulat plangere la judecatorie in temeiul 278 in 1 , si aici cele doua cazuri(admitere prin sentinta sau incheiere in cazul in care retine cauza spre judecare cand exista probe sufieciente si bineinteles se trimite altui complet, deoarece judecatorul care a admis plangerea prin incheiere devine incompatibil-recurs in interesul legii).
Este posibil asa cum a spus si colegul @avocat_lascoschi sa fie vorba si de o eroare in citatie-in loc de martor sa fi scris inculpat.
Nu cred ca se poate pronunta cineva doar din cateva randuri , fara sa fi studiat dosarele si fara sa cunoasca un traseu al dosarului(dosarelor).

Cat despre NUP in calitate de invinuit nu exista. Pentru a avea aceasta calitate trebuie inceputa urmarirea penala.

Si plangerea impotriva NUP se judeca in fond B-). Cu actele in fata e mai imperativ... pe forum putem decat visa, atata timp cat cei ce deschid subiectul nu ne dau informatii relevante .
Si in civil pe ordonanta presedintiala cauza se judeca pe fond.Daca nu invoca instanta vreo exceptie mai toate procesele se judeca pe fondB-)
Cert este ca, in situatia in care este citat in proces, unde exista instanta sesizata prin rechizitoriu nu este vorba de plangere pe NUP;)

avocat Claudiu Lascoschi
maestre, a zis cineva ceva de rechizitoriu? Ar fi interesant ce numar are dosarul in baza caruia a fost emisa citatia ca sa lamurim o data pentru totdeauna problema.
99% nu e vorba de nicio eroare; e vorba de o plangere impotriva NUP.
Oricum, subiectul nu isi are rostul atata timp cat nu avem toate datele.

Alte discuții în legătură

2 plangeri nup adys98 adys98 Sunt proprietarul unui bar. In luna februarie 2011 , in localul meu ,a avut loc un scandal , cu urmatoarele consecinte : - spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)