avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica și-a despăgubit frații acum 30 de ani pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica și-a despăgubit frații acum 30 de ani pentru casa părinților, iar ei i-au dat semnătură că au primit banii, însă foaia nu are ștampila notarului. Acum dezbatem succesiunea după ea dar notărița nu vrea să recunoască foaia, este corect așa ceva?

Suntem in procesul succesiuni dupa bunica mea. Bunica mea a platit despagubire fratilor, pentru casa mostenita de la parinti ei, acum aproape 30 de ani. Aceeia iau dat semnatura ca au primit banii. Dar ea nu a fost la notar sa puna stampila, doar sa scris pe o foaie ca sau primit bani plus semnatura. Asa era pe vremuri. De unde sa stie bunica mea ca ai trebuie stampila de la notar. Acuma notarita nu vrea sa recunoasca acele foi semnate ca adeverinta ca au fost platite. Si nu putem sa mergem mai departe cu succesiunea. Ea vrea sa chemam toti despagubiti la Notar sa adevereze ca au primit bani. Problema e ca frati care au primit bani au murit toti. Au ramas doar mostenitori lor. Cum sa chemi mostenitori decedatilor sa semneze pentru o despagubire acum 30 de ani. Iei poate nici nu stiu de despagubirea asta. Este correct asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana0703 , utilizator 14:43, 17 Noiembrie 2018
Vorbiti cu notarul si faceti cum zice.

Dacă nu va convine trebuie să mergeți la instanța.
Sa nu încercați însă fără avocat la instanța întrucât veti avea probleme serioase.
Nu sunt toti notari perfecti si nu gresesc si ei cateodata. Cu notarul asta nu se poate vorbi, ea nu da explicati. Au trecut aproape doi ani si na facut nimica, nu se misca nimic cu sucesiunea. Vroiam sa si schimbam notarul dar a zis ca nu se poate si nu a vrut sa ne dea dosarul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nici o despăgubire, ci o sulta.
Nu e nici o adeverință, ci o declarație.
Frații bunicii ar fi trebuit să dea o declarație notariala ca au primit sulta.
Iar declarațiile se dau PERSONAL.
Se vine la notar cu buletinul, se declară și se semnează in persoana.
Dacă respectivul e decedat, vin moștenitorii. Este foarte corect si legal.
Nu se poate legaliza orice foaie volanta, pe care o scriu oamenii pe acasă.
Pentru radierea de la Cartea Funciară declarația trebuie să fie autentica. Adică data la notar.
Iar la notar astea sunt regulile.
Am inteles, si acum 30 de ani au fost tot asa regurile?
Da.

Alte discuții în legătură

Despagubire corneltorcea corneltorcea Buna ziua, am urmatorul caz : Suntem 2 frati si tatal nostru a decedat in 2005 iar mama in urma cu 20 de ani . Am cazut de comun acord cu fratele meu sa-l ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca certificatul de mostenitor ? theya_05 theya_05 in urma decesului bunicii,mama mea si cei patru frati ai ei au facut mostenirea,impartind astfel casa batraneasca si terenul aferent in cote egale intre doi ... (vezi toată discuția)
Declaratie notar renuntare la susccesiune stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 cind am facut taxa cu fratele meu am despagubit un nepot ptru a renunta la toate drepturile lui acum dupa 4 ani a murit fratele meu daca deschid taxa sa devin ... (vezi toată discuția)