avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate revoca certificatul de mostenitor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate revoca certificatul de mostenitor ?

in urma decesului bunicii,mama mea si cei patru frati ai ei au facut mostenirea,impartind astfel casa batraneasca si terenul aferent in cote egale intre doi dintre frati,ceilalti trei semnand in fata notarului ca au primit sulta pentru partea lor.au trecut mai mult de 2 ani de atunci si unul dintre fratii care au fost despagubiti vrea sa intenteze un proces,sustinand ca nu a primit despagubire.are sanse sa revoce certificatul de mostenitor ?
Cel mai recent răspuns: theya_05 , utilizator 21:30, 11 Martie 2012
Certificatul de mostenitor nu se poate revoca ci anula! Insa aici nu e vorba de anularea certificatului de mostenitor! Este vorba de actul de partaj si de o actiune in garantie Insa nu stiu in ce masura poate avea succes...
imi cer scuze ca insist,dar acel frate a semnat de bunavoie in fata notarului ca a primt banii pt partea ce ii revenea.intre timp s-a gandit ca ar fi vrut o suma mai mare,de aceea vrea sa actioneze in instanta pe cei doi frati care au primit mostenirea. ar putea avea sanse ? multumesc.
In conditiile acestea nu!
va multumesc pt lamuriri. ar mai fi un aspect. in certificatul intocmit la notar nu este trecuta suma primita ca despagubire,ci doar ca s-a primit despagubirea. la un eventual proces,acest fapt poate constitui o problema pt cei doi frati actionati in judecata ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
theya_05, utilizator
Sa inteleg ca certificatul de mostenitor are si actul de partaj in el?!in mod normal in actul de partaj trebuie trecuta sulta ca valoare, ca suma, iar cel care a primit o are declaratia in act ca a primit o si numai are nicio pretentie, starea de indiviziune stingandu se prin partajul cu sulta. Notarul trebuia sa treaca suma. Insa trebuie sa retineti ca nu se poate anula certificatul de mostenitor el stabileste calitatea si cotele mostenitorilor chiar daca si actul de partaj este trecut in el, poate fi anulat actul de partaj doar.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune sabou sabou Buna ziua, in urma declaratiei de iesire din indiviziune ,dupa moartea socrului,sotul a cedat cota lui de proprietate fratelui sau fara sulta,dar cu sarcina ... (vezi toată discuția)
Succesiune Rozafabian Rozafabian Buna, părinții mei au fost un cuplu necăsătorit timp de 30 ani . La decesul tatălui meu in timpul partajului s-a descoperit un Moștenitor adică un ... (vezi toată discuția)
Succesiune coryna_urziceanu coryna_urziceanu Buna ziua, In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina ... (vezi toată discuția)