avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna, părinții mei au fost un cuplu necăsătorit timp de 30 ani . La decesul tatălui meu in timpul partajului s-a descoperit un Moștenitor adică un frate.
Notarul a trecut in certificatul de Moștenitor in indiviziune 1/2 din casa pe mama mea iar restul de 1/2 între mine și fratele meu. L-am despăgubit pe fratele meu
Dar recent când am cerut cartea funciară cei de la ocpi au trecut 1/2 din casa pe mine iar restul tot pe tata
Care ar fi soluția ideală sau căile legale sa intabulez casa pe mine
Cel mai recent răspuns: Rozafabian , utilizator 12:28, 4 Mai 2018
Ce inseamna ca l-ati despagubit pe frate? Mai exact, ce act ati incheiat? Partaj cu sulta/vanzare de cota/donatie de cota?

Act partaj conform căruia pentru o suma x cedează bunurile in favoarea mea
raluk0207 a scris:

Ce inseamna ca l-ati despagubit pe frate? Mai exact, ce act ati incheiat? Partaj cu sulta/vanzare de cota/donatie de cota?

Pai in baza acelui act de partaj dvs ar trebui sa aveti 1/2, iar mama 1/2.
Ati prezentat actul de partaj la carte funciara?

raluk0207 a scris:

Da, dar din păcate mama mea cu tata nu erau căsătoriți civil
Iar cei de la Cf nu au intabulato
Iar de aici aceasta întrebare , după 30 ani de conviețuire ea contribuind la casa financiar , cum pot sa o intabulez pe ea sau pe mine
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Rozafabian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)