Buna ziua, am urmatorul caz : Suntem 2 frati si tatal nostru a decedat in 2005 iar mama in urma cu 20 de ani . Am cazut de comun acord cu fratele meu sa-l despagumesc cu o anumita suma si sa facem un act notarial si sa nu mai vina la instanta de judecata cind fac cerere de deschidere a masei succesorale sa devin proprietar . Intrebarea mea este daca se poate si ce acte ne trebuiesc la notariat cind al despagubesc ! Multumesc !
Puteti rezolva la notariat aceasta problema. Pentru incheierea actelor la notariat veti avea nevoie de copiile actelor de identitate ale dvs si ale fratelui, certificatele de deces ale parintilor, copiile actelor de proprietate pentru bunurile imobile care intra in masa succesorala si certificate fiscale care atesta valoarea de impunere . Nu are sens sa ajungeti in instanta. Va va spune notarul care este cea mai facila varianta
In fata notarului public se poate face atat certificatul de mostenitor, cat si un act de partaj voluntar prin care stabiliti ca dvs sa preluati in deplina proprietate si posesie bunul identificat si sa platiti fratelui o suma de bani cu titlu de sulta.
Bun , si acuma vine intrebarea grea , am toate actele in afara de : copiile actelor de proprietate pentru bunurile imobile care intra in masa succesorala pentru ca tatal meu nu este proprietar , proprietar este bunica (singura proprietara ) care nu mai are altii copii in afara de tata , dar care nu ia facut act tatalui meu . Intentia mea este ca in instanta atunci cind deschid taxa de succesiune sa nu mai vina fratele meu ( eu sa prezint actul notarial cu despagubirea la care facem referire ) pentru ca alti mostenitori dupa bunica si implicit tata nu mai exista !
daca bunica dvs traieste sa va faca act de vanzare cumpare pe casa.
masa succesorala de pe urma defunctului dvs tata nu cuprinde decat bunurile asupra carora dansul era proprietar.
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)